Fetiţa de 5 ani cu hepatită severă, transferată la Fundeni pentru transplant

  • Fetiţa de 5 ani cu hepatită severă, provocată de boala Wilson, a fost transferată la Institutul Clinic Fundeni pentru transplant.
  • Starea fetiţei este gravă, dar stabilă.
  • Donatorul este un tânăr de 17 ani.
801 afișări
Imaginea articolului Fetiţa de 5 ani cu hepatită severă, transferată la Fundeni pentru transplant

Vineri, fetiţa în vârstă de 5 ani cu hepatită severă a fost transferată la Institutul Clinic Fundeni, unde va fi făcut transplantul hepatic.

Fetiţa este în stare gravă, dar stabilă, specifică pacienţilor cu insuficienţă hepatică, având şi alte comorbidităţi, informează Ministerul Sănătăţii.

În timpul transportului cu ambulanţa a fost însoţită de un medic specialist ATI de la Spitalul „Grigore Alexandrescu”.

Între timp a fost stabilită şi cauza hepatitei severe, care este boala Wilson, o tulburare genetică care provoacă stocarea excesivă a cuprului în organism. Acumulările de cupru determină insuficienţă hepatică şi leziuni multiple la nivelul altor organe, iar transplantul reprezintă în acest caz opţiunea terapeutică.

În acest moment fetiţa este internată în secţia de terapie intensivă de la Institutul Clinic Fundeni. Sâmbătă, o echipă mixtă de la Spitalul „Grigore Alexandrescu” şi de la Centrul de Transplant Hepatic din cadrul Institutului Clinic Fundeni va realiza transplantul, având drept donator un tânăr în vârstă de 17 ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici