Fiica fostului preşedinte al CJ Mehedinţi, Adina Duicu, a fost admisă la trei facultăţi

Adina Duicu, fiica fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi Adrian Duicu, cercetată pentru fraudă la examenul de bacalaureat, a fost admisă la trei facultăţi din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, pe locurile bugetate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

488 afișări
Imaginea articolului Fiica fostului preşedinte al CJ Mehedinţi, Adina Duicu, a fost admisă la trei facultăţi

Adrian Duicu (Foto: Remus Badea / Mediafax Foto)

Adina Duicu a susţinut examen pentru admiterea la Facultatea de Drept din Timişoara, unde a obţinut nota 9,20, pentru admitere nota de la examen fiind cumulată cu media obţinută la bacalaureat.

Potrivit tatălui Adinei Duicu, Adrian Duicu, nota finală cu care a fost admisă la Facultatea de Drept din Timişoara a fost 8,97, aceasta obţinând unul dintre locurile bugetate.

Totodată, Adrian Duicu a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că fiica sa a fost admisă şi la Facultatea de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării, la Secţia de Administraţie Publică, din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, în acest caz fiind vorba despre o admitere pe bază de dosar.

Duicu a mai spus că fiica sa a fost admisă la locurile bugetate şi la Facultatea de Economie şi Administrare a Afacerilor, din cadrul aceleiaşi Universităţi de Vest din Timişoara, tot pe bază de dosar, însă ulterior s-a retras de la această facultate.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi au declarat, miercuri, că dosarul deschis în cazul posibilei fraude a probei de Chimie din cadrul examenului de bacalaureat susţinut de Adina Duicu la Liceul "Dierna", din Orşova, se află în continuare în cercetare, ancheta nefiind definitivată până în prezent.

În ceea ce priveşte ancheta, Adrian Duicu a spus că telefonul despre care anchetatorii susţin că Adina Duicu l-ar fi folosit în timpul probei de chimie a fost supus unei expertize tehnice, aceasta dovedind că fiica sa nu a copiat în timpul probei de bacalaureat.

Potrivit rezultatelor publicate pe site-ul Ministerului Educaţiei, Adina Duicu a obţinut la examenul de bacalaureat media 8,75, luând 9,60 la Limba şi literatura română, 8,70 la Matematică şi 7,95 la Chimie.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Mehedinţi, în condiţiile în care ancheta deschisă de Parchetul Tribunalului Mehedinţi va arăta că Adina Duicu a copiat la proba de chimie, lucrarea respectivă va fi anulată.

Adina Duicu a absolvit Liceul "Traian Lalescu" din Orşova, însă a susţinut examenul de bacalaureat la centrul organizat la Colegiul Tehnic "Dierna" din Orşova.

Procurorii şi poliţiştii din Orşova au fost sesizaţi despre o posibilă fraudă la proba de chimie a bacalaureatului la Colegiul Tehnic "Dierna" din Orşova, care o viza pe fiica lui Adrian Duicu. În urma sesizării, la ieşirea de la proba scrisă la chimie, un procuror şi un poliţist au aşteptat-o pe eleva suspectată de fraudă. În imaginile surprinse cu un telefon mobil, în faţa liceului unde tânăra a susţinut examenul de bacalaureat, apare fiica cea mică a fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, care îl loveşte pe poliţistul ce o imobilizează pe mama sa, potrivit procurorilor, aceasta nefiind audiată pentru ultraj, ci doar mama sa.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, procurorul Fănică Cercel, a declarat, luni, că în momentul ieşirii din sala unde susţinuse proba de chimie a examenului de bacalaureat, Adina Duicu, fiica fostului preşedinte al CJ Mehedinţi, cu privire la care există suspiciuni că ar fi fraudat proba, a refuzat să fie percheziţionată corporal, anchetatorii reuşind să o verifice abia după aceasta i-a dat mamei sale telefonul mobil pe care îl avea la "brâu".

Adina Duicu. Foto: Facebook

Procurorul a mai declarat că după incidentul în care poliţistul a fost muşcat şi pălmuit de către mama şi sora fetei suspectată de fraudă la examenul de bacalaureat eleva care a susţinut bacalaureatul a fost de acord să fie percheziţionată, dar nu s-au mai găsit dispozitive de transmisie asupra sa.

"Procesul-verbal se referă la percheziţia corporală făcută după incidentul cu telefonul", a mai declarat Fănică Cercel, adăugând că telefonul pe care l-a avut Adina Duicu asupra sa când a ieşit din sala de examen este trecut în procesul-verbal întocmit de către anchetatori în dosarul de ultraj instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Orşova.

Cu privire la telefonul mobil pe care Adina Duicu l-a avut asupra sa, în timpul probei scrise a bacalaureatului, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Mehedinţi, Cristinel Degeratu, a declarat că acesta ar fi trebuit să fie depus, potrivit regulamentului, în camera de bagaje, înainte de începerea probei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici