Filarmonica din Sibiu organizează cinci concerte pascale. Când sunt programate

  • Filarmonica din Sibiu programează cinci concerte pascale, două în această săptămână, cu ocazia Paştelui Catolic, iar celelalte urmând să aibă loc în apropierea Paştelui Ortodox.
  • Primele două concerte din cadrul programului „Lumini Pascale” sunt programate miercuri şi joi.
  • Cele două concerte vor fi transmise pe pagina de Facebook a Filarmonicii de Stat Sibiu.
  • Următoarele evenimente muzicale din cadrul seriei „Lumini Pascale” se vor desfăşura în 26, 27 şi 28 aprilie 2021.
657 afișări
Imaginea articolului Filarmonica din Sibiu organizează cinci concerte pascale. Când sunt programate

Filarmonica din Sibiu organizează cinci concerte pascale. Când sunt programate

Dirijorul Ştefan Novak, soprana Melinda Samson şi pianistul Dragoş Cantea sunt artiştii invitaţi pentru a li se alătura muzicienilor din Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu în cursul acestei săptămâni.

Primul eveniment, un Concert-Vocal Simfonic Pascal, este programat miercuri, la Biserica Evanghelică C.A. din Piaţa Huet şi va începe la ora 19.00. Programul serii va cuprinde compoziţii cu caracter Pascal, semnate de J.S.Bach, M. Ravel şi G.F. Händel. Pe scenă, alături de Orchestra Filarmonicii Sibiu va urca soprana Melinda Samson.

„Absolventă a Academiei de Muzică <Gheorghe Dima> şi specializată la masterclassuri în Arta liedului şi Canto baroc, Melinda Samson a obţinut o serie de premii la concursuri de specialitate, precum Premiul al II-lea la Festivalul Internaţional de Muzică Barocă 2011 – <La Stravaganza> Cluj-Napoca, Premiul al II-lea la Concursul Naţional de Canto – <Marţian Negrea> din Ploieşti în 2000 şi Premiul I la Concursul Naţional de Canto <Hariclea Darclée> din Brăila 1999. În calitate de solistă participă la numeroase concerte vocal-simfonice, camerale, gale de operă, recitaluri de lied şi festivaluri, atât în ţară cât şi peste hotare (Germania, Austria, Ungaria, Republica Moldova, Turcia). În prezent este lector universitar la Universitatea <Lucian Blaga> din Sibiu, Departamentul de Artă Teatrală”, au transmis organizatorii.

Seara de joi regăseşte muzicienii sibieni pe scena Sălii Thalia alături de solistul Dragoş Cantea, în cadrul celui de-al doilea eveniment muzical din cadrul seriei „Lumini Pascale”. Programul este compus în totalitate din compoziţii ale lui W. A. Mozart evenimentul fiind programat a se desfăşura cu începere de la ora 19.00.

„Dragoş Andrei Cantea este un produs artistic al şcolii ieşene de muzică, având-o ca mentor între anii 1999 – 2017 pe Ioana Stănescu, atât la nivelul studiilor preuniversitare, cât şi la nivel de licenţă şi prim masterat. Din 2017, Dragoş este masterand avansat al Academiei Norvegiene de Muzică din Oslo, la clasa profesorilor Håvard Gimse şi Kathryn Stott, susţinând constant recitaluri şi concerte în România, Scandinavia, Austria, Italia, Elveţia şi Regatul Unit.Simultan, urmează şcoala doctorală a Universităţii Naţionale de Arte <George Enescu> din Iaşi, sub îndrumarea maestrului VOCES Dan Prelipcean.Din 2020 Dragoş este co-fondator şi directorul artistic al Classix Festival”, se mai arată în comunicatul Filarmonicii din Sibiu.

În ambele concerte la pupitrul dirijoral va fi Ştefan Novak. „Născut la data de 25 aprilie 1973 în localitatea Pâncota, judeţul Arad, Ştefan Novak a început să studieze muzica la vârsta de 6 ani cu un violonist amator, a continuat la Şcoala Generală cu profil de Artă din Arad şi Liceul de Muzică din Cluj-Napoca. Este licenţiat la două facultăţi ale Academiei de Muzică <Gh. Dima> din Cluj-Napoca, în anul 1997 la Facultatea de Interpretare Muzicală, specializarea Violă, şi în anul 2003 la Facultatea Teoretică, specializarea Dirijat Orchestră, iar în anul 2006 finalizează studiile de masterat la specializarea Stilistică Dirijorală. Activitatea sa dirijorală cuprinde concerte, spectacole şi înregistrări cu orchestre din România, Ungaria, Cehia, Bulgaria şi Corea de Sud”, mai arată organizatorii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici