Filmuleţ cu "Micul Hercule" dansând lângă animatoare într-un club de noapte. Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sesizează Poliţia - VIDEO

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt sesizează Poliţia după ce în presă a apărut un nou filmuleţ cu "Micul Hercule", băieţelul de nouă ani pus de tată să facă exerciţii de forţă foarte dificile, care dansează într-un club de noapte alături de animatoare.

2365 afișări
Imaginea articolului Filmuleţ cu "Micul Hercule" dansând lângă animatoare într-un club de noapte. Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sesizează Poliţia - VIDEO

Filmuleţ cu "Micul Hercule" dansând lângă animatoare într-un club de noapte. Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sesizează Poliţia - VIDEO

Copilul de nouă ani, Giuliano Stroe, din localitatea Icoana (Olt), apare într-o nouă înregistrare postată pe internet, el dansând într-un club de noapte, pe o scenă, în apropierea unor animatoare.

Cristian Lungu, directorul adjunct al DGASPC Olt, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX că instituţia s-a sesizat în acest caz şi va face adrese către Poliţie pentru a se stabili cum i s-a permis copilului accesul în clubul de noapte, la o oră târzie, chiar dacă era însoţit de părinţi.

Totodată, DGASPC va face noi adrese şi către Institutul Naţional de Endocrinologie "C. I. Parhon" din Bucureşti, pentru a se stabili dacă cei doi fraţi au fost duşi de către tatăl lor la evaluarea medicală periodică, în condiţiile în care instituţia dispuses, în urmă cu câteva luni, ca o dată la şase luni Giuliano şi fratele său să fie consultaţi de medici pentru a se vedea dacă se dezvoltă conform vârstei lor, respectiv dacă cresc în înălţime.

Directorul adjunct al DGASPC Olt a mai spus că Giuliano Stroe şi fratele acestuia, Claudiu, în vârstă de şapte ani, sunt monitorizaţi în continuare doar de către reprezentanţii Primăriei din localitatea Icoana.

Potrivit acestuia, angajaţii DGASPC Olt nu mai merg la locuinţa familiei Stroe întrucât ultima dată când au încercat să facă acest lucru nu au fost primiţi şi "au avut probleme".

Cazul lui Giuliano Stroe, în vârstă de nouă ani, şi al fratelui mai mic al acestuia, în vârstă de şapte ani, din localitatea Icoana (Olt), a intrat în atenţia Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului în primăvara acestui an, după ce pe internet au fost postate filmuleţe în care cei doi copii sunt puşi de tatăl lor să facă exerciţii de forţă foarte dificile.

Cei doi băieţi au o înălţime cu mult sub media celorlaţi copii de aceeaşi vârstă, astfel că reprezentanţii DGASPC au cerut mai multe examene de specialitate, printre care şi evaluări psihologice.

Atunci, DGASPC Olt a sesizat Parchetul şi a depus o plângere pentru rele tratamente aplicate minorului în cazul celor doi fraţi.

De asemenea, reprezentanţii DGASPC au cerut Tribunalului Olt să emită o ordonanţă preşedinţială astfel încât cei doi fraţi să poată fi daţi în plasament în regim de urgenţă. Magistraţii Tribunalului Olt au respins, însă, cererea DGASPC, stabilind ca fraţii să rămână în familie.

Giuliano Stroe a intrat în Cartea Recordurilor de la vârsta de cinci ani, când familia sa era stabilită în Italia. Atunci, băieţelul a impresionat juriul şi audienţa unei emisiuni TV din Italia mergând în mâini, foarte rapid, pe o distanţă de 10 metri.

"Merge cu mine la sala de antrenamente de când s-a născut. L-am luat mereu cu mine la antrenamente", declara Iulian Stroe, tatăl copilului.

Bărbatul susţinea că băieţelul nu este în niciun pericol la antrenamente: "Eu însumi m-am antrenat foarte mult toată viaţa. El (Giuliano, n.r.) nu are voie să facă exerciţii pe cont propriu. E doar un copil. Dacă oboseşte, mergem şi ne jucăm".

Copilul apare în mai multe filmuleţele postate pe internet de-a lungul anilor, în care se poate vedea cum el şi fratele său mai mic sunt puşi să facă exerciţii fizice dificile. Într-unul dintre filmuleţe, Giuliano sparge nuci cu pumnul, fiind încurajat de tată să facă acest lucru oricât l-ar durea. Pe toată durata filmuleţului se vede cum băiatul reuşeşte să spargă mai multe nuci, pe care le împarte cu surorile şi mama sa. Tot pe Internet, tatăl copiilor a postat mesajul: "Cine poate şi vrea, ajutaţi-mă cu nişte bani. Poate au nevoie de vitamine, de minerale. Multumesc pentru întelegere, ajutaţi-mă!".

Într-un alt filmuleţ, Giuliano Stroe şi fratele său, Claudiu, apar cu lanţuri înfăşurate de gât şi de mâini, trăgând după ei un câine legat cu acelaşi lanţ. Primul care apare este Giuliano, care, după ce trage după el câinele, renunţă la lanţuri şi face 17 flotări la bară, fiind numărat de către tatăl său. Acelaşi scenariu se repetă şi în cazul fratelui mai mic al lui Giuliano.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici