Filosofia pentru copii, Educaţie pentru societate, Educaţie financiară, noi opţionale la clasele I-IV

Filosofia pentru copii, Educaţie pentru societate şi Educaţie financiară vor fi introduse din anul şcolar 2013-2014 ca discipline opţionale în învăţământul primar, programele şcolare pentru acestea fiind aprobate de ministrul Remus Pricopie.

815 afișări
Imaginea articolului Filosofia pentru copii, Educaţie pentru societate, Educaţie financiară, noi opţionale la clasele I-IV

Filosofia pentru copii, Educaţie pentru societate, Educaţie financiară, noi opţionale la clasele I-IV (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Potrivit ordinului ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, disciplina Educaţie pentru societate va fi studiată la clasele pregătitoare, întâi şi a II-a, Filosofie pentru copii, la clasa a III-a şi/sau a IV-a, iar Educaţia financiară, la clasele a III-a şi/sau a IV-a.

Cele trei discipline fac parte din curriculum la decizia şcolii pentru învăţământul preuniversitar. Din anul şcolar 2013-2014, programele şcolare pentru cele trei discipline pot fi folosite ca ofertă centrală de curriculum la decizia şcolii, a precizat Ministerul Educaţiei, într-un comunicat de presă remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.

Disciplina Educaţie pentru societate poate fi studiată succesiv, într-un singur an şcolar sau pe parcursul a doi - trei ani. Elevii vor învăţa elemente de conduită moral-civică şi modul în care se aplică acestea în contexte reale de viaţă.

La disciplina Filosofie pentru copii, elevii vor învăţa etapele pe care le implică rezolvarea unei probleme date, cum să susţină un punct de vedere, dar şi cum să respecte punctele de vedere ale celuilalt.

Programa pentru Educaţie financiară răspunde unei iniţiative dezvoltate de Comisia Europeană în toate statele membre ale UE şi îşi propune educarea consumatorului şi dezvoltatea receptivităţii elevilor pentru domeniul financiar, a precizat Ministerul Educaţiei. Această programă a fost elaborată în colaborare cu serviciul de educaţie al Băncii Naţionale Române, care a pilotat cursurile pentru această disciplină în mai multe unităţii şcolare, din anul 2010-2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici