Firea: Aproximativ 100 de clădiri sunt incluse acum în programul de consolidare

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat în şedinţa de joi alte patru proiecte de hotărâre care vizează consolidarea sau reabilitarea unor noi imobile din Capitală, expertizate şi încadrate în clasa I de risc seismic.

279 afișări
Imaginea articolului Firea: Aproximativ 100 de clădiri sunt incluse acum în programul de consolidare

Firea: Aproximativ 100 de clădiri sunt incluse acum în programul de consolidare

“Am propus spre aprobare trei proiecte de hotărâre prin care se actualizează indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea a trei imobile situate pe stazile Blănari, Mihail Kogălniceanu şi Vânători. De asemenea, se vor transmite din administrarea AFI către Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic cotele-părţi din imobilul situat în Calea Victoriei nr. 134, Sector 1, pe perioada executării lucrărilor de intervenţie pentru reabilitarea arhitectural-ambientală a anvelopei clădirii. Menţionez că în prezent acest imobil este în stare avansată de degradare şi reprezintă un adevărat pericol pentru cetăţeni. În acest moment, sunt incluse în programul de consolidare aproximativ 100 de clădiri”, a declarat primarul general, Gabriela Firea, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei.

Astfel, sunt deschise şantiere la 42 de imobile pentru lucrări de punere în siguranţă ori consolidare şi pentru alte 56 de clădiri au fost pregătite documentaţiile tehnice (expertize şi reproiectare) pentru demararea lucrărilor de consolidare.

În 2018, Primăria Capitalei a alocat 10 milioane de lei pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic, faţă de un milion de lei cât s-a alocat în 6 ani de către celelalte administraţii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici