Firea, despre sistarea livrării apei calde în Bucureşti: Facturile RADET vor fi achitate în măsura în care şi bugetul Primăriei va fi reabilitat

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, că facturile RADET către ELCEN vor fi achitate în măsura în care bugetul Capitalei va fi reabilitat de către Ministerul de Finanţe. Potrivit edilului, bugetul PMB a fost redus cu 30% la începutul anului.

538 afișări
Imaginea articolului Firea, despre sistarea livrării apei calde în Bucureşti: Facturile RADET vor fi achitate în măsura în care şi bugetul Primăriei va fi reabilitat

Firea: Facturile RADET vor fi achitate în măsura în care şi bugetul Primăriei va fi reabilitat

„La începutul anului, Guvernul Românei, prin Ministerul de Finanţe, a tăiat bugetul Capitalei cu 30%. Din acel moment, am început să avem dificultăţi, privind achitarea tuturor facturilor şi în ceea ce priveşte energia termică, transportul, şantierele, am încercat să protejăm pe cât posibil spitalele. Ca atare, facturile curente, că nu sunt restante, ale RADET către ELCEN, vor fi achitate în măsura în care şi bugetul Capitalei va fi reabilitat de către Ministerul de Finanţe”, a declarat, miercuri, Gabriela Firea.

Edilul mai spune că păstrează în permanenţă legătura pe acest subiect cu ministrul Finanţelor şi cu premierul.

„Ni s-a promis că în perioada următoare se va găsi o soluţie financiară, legală bineînţeles, prin care să ne revenim din punct de vedere bugetar. Nu este vorba de rea voinţă (...) Nu se pune problema ca bucureştenii să nu aibă apă caldă, acum, vara, şi apă caldă şi căldură pe timpul sezonului rece”, a precizat Firea.

Primarul general a mai declarat că solicită public autorităţilor guvernamentale să ia măsurile care se impun împotriva administratorului juduciar al ELCEN pe motiv că „ameninţă injust populaţia”, în ceea ce priveşte oprirea apei calde.

Taguri:
firea,
radet,
apă caldă

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici