Firea, după ce PNL a sesizat Curtea de Conturi: Companiile municipale şi-au demonstrat corectitudinea

Primarul Gabriela Firea spune, după ce liderul interimar al PNL Bucureşti Violeta Alexandru a anunţat că a sesizat Curtea de Conturi cu privire la cheltuielile efectuate de către companiile Primăriei Capitalei, că toate companiile municipale şi-au demonstrat corectitudinea în urma controalelor.

692 afișări
Imaginea articolului Firea, după ce PNL a sesizat Curtea de Conturi: Companiile municipale şi-au demonstrat corectitudinea

Firea, după ce PNL a sesizat Curtea de Conturi: Companiile municipale şi-au demonstrat corectitudinea

“Companiile municipale şi-au demonstrat corectitudinea, de fiecare dată, după nenumărate controale realizate de instituţii ale statului cu atribuţii de acest fel – de la Curtea de Conturi la ANAF sau Ministerul de Finanţe. Este normal ca aceste instituţii să-şi facă treaba şi să verifice activitatea companiilor, dar este la fel de normal să spunem şi că rezultatele au fost întotdeauna bune. Rapoartele acestor instituţii au fost favorabile atât în ceea ce priveşte desfăşurarea activităţii companiilor, cât şi respectarea prevederilor legale incidente”, a explicat Gabriela Firea, printr-un comunicat de presă.

Primarul Capitalei precizează că primeşte, pe tema companiilor municipale, „atacuri gratuite”.

„Nu voi înceta să reamintesc câteva lucruri esenţiale care definesc activitatea holdingului municipal: companiile au fost înfiinţate după un model care funcţionează deja cu bune rezultate în multe capitale europene şi în multe municipii şi oraşe din România, după aceeaşi legislaţie că în toată ţara. (...) PNL Bucureşti, ca şi USR, vine din nou cu găselniţa atacurilor, plângerilor şi reclamaţiilor, ca de fiecare dată când începem să mişcăm lucrurile în domenii cu probleme grave ale Capitalei, vechi, unele, de peste 30 de ani. Ei uită acum că au condus catastrofal atâta vreme Consiliul General sau instituţii publice din Bucureşti – cum este cazul RADET-ului, unde au deţinut controlul timp de 10 ani, cu rezultatele pe care le ştim cu toţii”, a mai spus Gabriela Firea.

Precizările vin după ce preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, a anunţat, miercuri, că a sesizat Curtea de Conturi cu privire la cheltuielile efectuate de către companiile Primăriei Capitalei după ce instanţa a hotărât anularea hotărârilor de înfiinţare.

Pe 26 iunie 2019, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a votat bugetele a 18 Companii Municipale, iar suma totală se ridică la aproximativ 1 miliard de lei. Decizia a fost luată în condiţiile în care deciziile de înfiinţare a acestor companii au fost declarate ilegale de către Curtea de Apel Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici