Firea: Nu exista nicio motivaţie legală, logică şi umană pentru care este închis Spitalul Colentina

Nu exista nicio motivaţie legală, logică şi umana pentru care este menţinut închis Spitalul Colentina, spune, sâmbătă, primarul general Gabriela Firea.

2948 afișări
Imaginea articolului Firea: Nu exista nicio motivaţie legală, logică şi umană pentru care este închis Spitalul Colentina

Spitalul Colentina are 860 de paturi şi nu a avut, ca spital suport COVID, mai mult de 100 de pacienţi în vârf de pandemie. Primarul Gabriela Firea spune că aceşti pacienţi ar fi putut fi trataţi în cele doua spitale de boli infecţioase şi tropicale din Capitală.

„Pentru toţi apostolii apocalipsei, amintim faptul că, pe când ei susţineau că vine o <gripă uşoară>, şi că nu e bine să ne <isterizăm>, unii din această ţară chiar ne pregăteam temeinic pentru o criză sanitară serioasă. Am achiziţionat 5 aparate de testare RT - PCR, am dotat spitalele administrate de Primăria Capitalei, am cazat medicii şi asistentii pentru a-şi proteja familiile, am testat cadrele medicale, ca şi alte instituţii şi fundaţii am ridicat în timp record un spital modular covid 19 cu 500 de locuri - nu din <carton>, care oferă condiţii optime de tratament şi cazare (sperăm să nu fie nevoie şi de această unitate exterioară): medici pregătiţi, aparatură, tratamente, alimentaţie potrivită, aer condiţionat, tv, apă/canalizare, wi-fi etc”, spune Gabriela Firea pe Facebook.

Aceasta spune că în acest moment, deşi epidemia nu a trecut, nu mai există motivaţie logică pentru ca Spitalul Colentina să fie menţinut închis.

„Nu există nicio motivaţie legală, logică şi umană pentru care este menţinut închis Spitalul Colentina - cu 860 de paturi -, care nu a avut, ca spital suport covid, mai mult de 100 de pacienţi în vârf de pandemie, şi care puteau fi trataţi în cele doua spitale de boli infecţioase şi tropicale din Capitală. DSP - cea care a blocat la ordinul Ministerului Sănătăţii testarea din Capitală -, blochează acum şi deschiderea Spitalului Colentina. În această perioadă, starea pacienţilor cronici care erau trataţi la Colentina s-a înrăutăţit”, mai spune Firea.

Primarul general spune că va trebui să ne obişnuim cu virusul printre noi, să ne ferim cât mai mult de contaminare, „dar când toată omenirea a trecut la un alt Plan de reacţie sanitară, pentru a reporni economia, puternic afectată, şi pentru a-i trata eficient şi pe ceilalţi bolnavi - non covid -, noi am rămas încremeniţi în proiect”, adaugă Firea.

Aceasta este de părere că „prin inducerea stării de panică în societate, manipularea găseşte teren fertil. Dar, va veni şi ziua decontului!”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici