Firea, scrisoare deschisă către Alexe, pe tema poluării din Capitală: „Consider că sunteţi dezinformat”

Gabriela Firea, a trimis miercuri o scrisoare deschisă ministrului Mediului, Costel Alexe, în care îi cere să participe vineri, la sediul Primăriei, la o reuniune de lucru, pentru a discuta despre măsurile dedicate combaterii poluării în Capitală.

611 afișări
Imaginea articolului Firea, scrisoare deschisă către Alexe, pe tema poluării din Capitală: „Consider că sunteţi dezinformat”

Firea îi transmite o scrisoare deschisă lui Alexe: Vă invit la o întâlnire de lucru privind poluarea

Redăm scrisoarea transmisă de Firea, în contextul în care în ultimele zile mai multe dispute au avut loc între primarul Capitalei şi ministrul Mediului, pe tema poluării din Bucureşti.

„Stimate domnule ministru,

Aţi lansat în ultimele zile o serie de acuzaţii publice referitoare la faptul că autorităţile locale din Capitală nu ar fi făcut „nimic” în ultimii trei ani, în ceea ce priveşte îmbunătăţirea calităţii aerului şi combaterea poluării. Consider că sunteţi dezinformat şi de aceea doresc să vă pun la dispoziţie documentele şi argumentele care stau la baza activităţii Primăriei Capitalei în acest domeniu.

Vă reamintim că Municipiul Bucureşti ocupă locul 4 în topul celor mai poluate oraşe din România, după Iaşi, Cluj, Braşov. Nu v-am văzut preocupat de acţiunile autorităţilor locale din primele 3 municipii ca grad de poluare din Romania. Aţi sărit direct la locul patru, cu interesul Dvs.

Poate nu ştiţi că în Capitala trăiesc, lucrează şi studiază 4 milioane de locuitori iar Bucureştiul este tranzitat zilnic de un milion şi jumătate de autoturisme, câteva sute de mii din alte judeţe ale ţării.

Totodată, am dori să aflam care sunt legile, reglementările şi măsurile pe care le veţi intreprinde, la nivel naţional, pentru a combate poluarea, in marile oraşe, având în vedere faptul că aveţi o responsabilitate nu doar în a sesiza anumite probleme, ci şi a le rezolva concret, deoarece „Ministerul Mediului realizează politica la nivel naţional în domeniile protecţiei mediului înconjurător, economiei verzi, biodiversităţii, ariilor naturale protejate, schimbărilor climatice cu privire la toate sectoarele şi subsectoarele pe care le administrează, elaborează strategia şi reglementările specifice de dezvoltare şi armonizare a acestor activităţi în cadrul politicii generale a Guvernului, asigură şi coordonează aplicarea strategiei Guvernului în domeniile sale de competenţă, îndeplinind rolul de autoritate de stat, de sinteză, coordonare, reglementare, monitorizare, inspecţie şi control în aceste domenii”.

Şi eu, de la preluarea mandatului, am fost permanent preocupată de necesitatea de a acţiona pentru îmbunătăţirea calităţii aerului şi a reducerii poluării. Precizez că pericolul poluării datează din 2008, primele semnale de la Bruxelles privind un posibil infrigement datând din 2010. Pe perioada mandatului primarului general interimar din partea PNL, Răzvan Sava, nu s-a luat nicio măsura pentru combaterea poluării.

De aceea, vă invităm să participaţi la o reuniune de lucru, vineri, 10 ianuarie 2020, ora 13.00, la sediul Primăriei Municipiului Bucureşti (Bd. Regina Elisabeta, nr 47), etajul 1, sala 150, pentru a discuta despre măsurile dedicate combaterii poluării aprobate în ultimii trei ani şi stadiul implementării acestora, împreună cu reprezentanţii Primăriei Capitalei, ai primăriilor de sector şi ai instituţiilor cu atribuţii în combaterea poluării.

Vă rugăm să confirmaţi participarea la această reuniune, până joi, 9 ianuarie 2020, ora 14.00, la telefon 021/3055500 (interior 1111) sau fax 021/3120030 sau email cabinetpg@pmb.ro”, arată Firea în documentul citat.

Scrisoare deschisă vine după ce, marţi seara Costel Alexe a scris pe Facebook că Firea ar trebui să se mute în Capitală, pentru a vedea că bucureştenii „pur şi simplu inhalează otravă”.

„Nu mă las intimidat! Doamna primar Firea, aveţi cumva impresia că oraşul Bucureşti e proprietatea dumneavoastră? Îmi recomandaţi "să mă mut din Bucureşti" dacă nu îmi convine faptul că oraşul este unul extrem de poluat şi care generează deşeuri, aşa cum am atras atenţia”, îşi începe postarea ministrul Mediului. Afirmaţia vine în contextul în care Gabriela Firea i-a spus că ar trebui să se mute din Capitală, dacă nu îi place acest oraş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici