Firea şi Lupescu, discuţii despre Euro 2020. Promisiunea fostului fotbalist, dacă va câştiga alegerile FRF

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a avut, luni, o întâlnire cu Ionuţ Lupescu, candidat la şefia FRF, pentru a discuta detalii tehnice legate de campionatul Euro 2020, care va avea loc la Bucureşti, dar şi despre o serie de proiecte de dezvoltare a infrastructurii sportive.

602 afișări
Imaginea articolului Firea şi Lupescu, discuţii despre Euro 2020. Promisiunea fostului fotbalist, dacă va câştiga alegerile FRF

Firea şi Lupescu, discuţii despre Euro 2020. Promisiunea fostului fotbalist, dacă va câştiga alegerile FRF

"Respectăm cu stricteţe calendarul pregătirilor pentru meciurile din finală Euro 2020, pe care le va găzdui Bucureştiul, astfel încât aceste competiţii de talie internaţională să se desfăşoare la cel mai înalt nivel. Având în vedere experienţă pe care aţi avut-o în cadrul UEFA, din poziţia de director tehnic pe care aţi ocupat-o timp de şapte ani, va invit să ne oferiţi expertiză dumneavoastră în acest proces amplu de organizare şi să faceţi parte din grupul de lucru constituit în cadrul Municipalităţii", a declarat Gabriela Firea, prin intermediul unui comunicat de presă trasmis de Primăria Generală a Capitalei.

Fostul fotbalist, Ionuţ Lupescu, a precizat că va sprijini Capitala pentru campionatul pe care îl va găzdui peste doi ani.

"Am susţinut, din poziţia pe care am ocupat-o în cadrul UEFA, nominalizarea Bucureştiului că oraş-gazdă al turneului final UEFA 2020 şi voi continuă să sprijin toate proiectele Municipalităţii care sunt menite să promoveze sportul şi România în lume", a spus fostul fotbalist şi candidat la şefia Federaţiei Române de Fotbal.

De asemenea, Ionuţ Lupescu a subliniat că dacă va câştiga alegerile FRF, va elabora un Plan Naţional Strategic de Dezvoltare a Sportului, după modelul marilor capitale europene, dar şi sporirea măsurilor de securitate pe stadioane, pentru prevenirea oricăror acte de vandalism sau violenţă.

Primarul General a menţionat, în cadrul întâlnirii cu Ionuţ Lupescu, că vor fi demarate mai multe proiecte de dezvoltare a infrastructurii sportive în Capitală.

"Încă de la preluarea mandatului de Primar General am susţinut că, pe lângă investiţiile în infrastructură, pe lista de priorităţi a oraşului trebuie să se regăsească şi sportul. Ne dorim să demarăm în cel mai scurt timp un amplu proces de resuscitare a sportului de masă, pentru că sportul reprezintă sănătatea unei naţiuni. De aceea am înfiinţat Compania Municipală 'Sportul pentru toţi' care va derula campanii în şcoli pentru a-i atrage pe copii să se înscrie la competiţiile sportive pe care primăria le organizează sau la secţiile din cadrul Clubului Sportiv Municipal Bucureşti", a adăugat Firea.

Potrivit acesteia, nouă companie înfiinţată de Municipalitate va construi baze sportive noi sau le va reabilita pe cele existente, astfel încât bucureştenii să beneficieze de o insfrastructura sportivă la cela mai înalte standarde.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici