Firea: Vom da amenzi drastice comercianţilor din Centrul Vechi care nu fac curăţenie / Viceprimarul Capitalei: Zgomotul reprezintă o problemă în Centrul Istoric

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, că peste două săptămâni va fi implementat un nou regulament în Centrul Istoric, care va consta în „amendarea drastică” a comercianţilor care nu păstrează curăţenia în zonă.

534 afișări
Imaginea articolului Firea: Vom da amenzi drastice comercianţilor din Centrul Vechi care nu fac curăţenie / Viceprimarul Capitalei: Zgomotul reprezintă o problemă în Centrul Istoric

Gabriela Firea: Vom da amenzi drastice comercianţilor din Centrul Vechi al Capitalei care nu fac curăţenie

„Curaţenia Centrului Vechi va fi de mare anvergură, iar în maxim doua saptămâni vom face un nou regulament pentru Centrul Istoric. Am un teanc de fotografii din Centrul Istoric care nu ne fac cinste. Amenzile vor fi drastice şi ne vom implica maxim, dar dorim o responsabilitate şi din partea comercianţilor (…) Dacă nu se înţelege să cooperăm, atunci vom face tot ce fac europenii serioşi, cu sau fără papion, şi vom da amenzi drastice”, a declarat, miercuri, Gabriela Firea.

Potrivit edilului, regulamentul se va referi şi la clădirile istorice din centrul Capitalei.

„Voi avea toleraţă zero la a mai permite ca mai ales în centru, clădirile istorice de patrimoniu să fie în continuare ca după război. Unele dinte ele sunt foarte murdare, afectate de vreme sau pline de graffiti. Am vorbit la Facultatea de Arhitectură şi noi oferim tot sprijinul, dar şi dumnealor să îşi convoace senatul”, a mai declarat Gabriela Firea.

Primarul general a vorbit şi despre starea locurilor de joacă din Bucureşti. „În ceea ce priveşte locurile de joacă, ele vor fi puse în siguranţă. Personal am vizitat unele locuri de joacă şi am constatat că sunt tobogane ruginite sau leagăne învechite (…) Daca această campanie începută astăzi va fi împiedicată de cineva, vor cădea capete”, a mai declarat Firea.

Edilul Capitalei a tras un semnal de alarmă în ceea ce priveşte deşeurile firmelor de construcţie. „Constructorii în loc îşi strângă resturile, le lasă acolo sau pe un teren viran. Deşeurile acelea sunt un factor de infecţie. Vom da amenzi drastice şi vom realiza foarte multe controale prin Poliţia Locală a Municipiului Bucueşti. Dacă nu se poate cu vorba bună, măcar cu acest aspect mai dureros”, a mai declarat Gabriela Firea.

Viceprimarul Capitalei: Zgomotul reprezintă o problemă în Centrul Istoric

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a declarat, miercuri , în cadrul unui Comandarment de curăţenie la Primăria Capitalei, că în prezent, zgomotul reprezintă o problemă în Centrul Vechi din Bucureşti.

„Primăria Municipiului Bucureşti, împreună cu Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, va desfăşura acte tematice care vor viza modul în care se colectează şi se predau resturile menajere din Centrul Vechi, către operatori. Controalele vor fi mixte, împreună cu Garda de Mediu, pentru că am fost sesizaţi cu privire la deversarea uleiurilor. Zgomotul este o altă problemă în Centrul Istoric, pentru că locuiesc oameni acolo, precum şi încărcarea faţadelor cu reclame, care nu sunt autorizate”, a declarat Aurelian Bădulescu.

Acesta a mai declarat că în prezent, cooperarea cu agenţii economici din Centrul Vechi ar fi una greoaie.

„Dialogul cu operatorii din Centrul Vechi este unul greoi. O altă şedinţă va avea loc vineri, iar de miercuri, săptămâna viitoare, controalele vor fi ferme”, a declarat Bădulescu, care a mai adugat că PMB trebuie să dea un avertisment comerciaţniţor din Centrul Istoric”, a mai spus Bădulescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici