Firma Bloch măreşte gama de nuanţe închise pentru pantofii de balet

  • Mişcarea „Black Lives Matter” influeanţează cursul deciziilor din diferite domenii
  • O petiţie online a solicitat fabricarea de pantofi pentru balet în nuanţe închise pentru dansatorii de culoare
  • Producătorul Bloch a fost deschis la schimbare
435 afișări
Imaginea articolului Firma Bloch măreşte gama de nuanţe închise pentru pantofii de balet

Sursa foto: profimedia

Este dificil pentru o dansatoare să găsească pantofii potriviţi atunci când culoarea pielii sale nu corespunde în niciun fel cu nuanţele pantofilor de satin din gama marilor producători ai industriei de balet. Sunt rare firmele care oferă alte nuanţă decât cea consacrată. Tendinţa se schimbă treptat, cel puţin, în Marea Britanie. O petiţie online a solicitat fabricarea de pantofi pentru balet în nuanţe închise pentru dansatorii de culoare

Firma Bloch, cu sediul în vestul Londrei, a decis să includă nuanţe mai închise pentru clienţii de culoare. Pantofii de balet variază de la bronz la maro şi vor fi disponibili din toamna acestui an.

Pe Instagram, celebrul furnizor de pantofi de dans şi-a făcut publică decizia.

 

 

Lansată în urmă cu doi ani, petiţia a prins contur odată cu mişcarea creată împotriva discriminării survenită pe fondul decesului lui George Floyd, aflat în custodia poliţiei. Mai mulţi dansatori de culoare profesionişti şi amatori s-au plâns de faptul că sunt nevoiţi să-şi dea cu fond de ten încălţămintea albă pentru a-i face relativ invizibili în timpul reprezentaţiilor.

Bloch va deveni al doilea producător englez din industrie care va comercializa produse pentru balerinii de culoare, după ce concurentul său Freed,  a avut o iniţiativă similară în 2019.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici