Video Fisuri într-o clădire din Ploieşti, după cutremurul cu magnitudinea de 5,8 pe scara Richter

Noi fisuri au apărut într-o clădire a Universităţii Petrol Gaze Ploieşti, în urma cutremurului din noaptea de sâmbătă spre duminică. Rectorul spune că imobilul afectat este şubred pentru că a fost construit ”prost”.

1105 afișări

Un corp al Universităţii Petrol Gaze Ploieşti a fost afectat de cutremurul din noaptea de sâmbătă spre duminică, fisuri vechi fiind acum adâncite sau au apărut noi crăpături.

Cutremurul a adâncit fisurile deja existente în corpul I al UPG Ploieşti sau au apărut noi crăpături. Acest corp al universităţii, potrivit rectorului Mihai Coloja, a fost dat în folosinţă în 1974 , iar constructrul de la acea vreme nu a făcut şi pereţi de rezistenţă.

”Acel corp este unul cu probleme, am avut probleme cu tot corpul. Este ultimul construit şi este şubred, a fost construit prost. Nu s-au făcut pereţi de rezistenţă. Noi am făcut lucrări de consolidare. Planşeul este fisurat”, a declarat Coloja.

Potrivit acestuia, a fost depus un proiect pe fonduri europene pentru reabilitarea şi consolidarea clădirii, aşteptându-se un răspuns.

La UPG Ploieşti sunt 5.200 de studenţi.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, un cutremur cu magnitudinea de 5,8 pe scara Richter s-a produs în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, la o adâncime de 200 de kilometri. Cutremurul a fost resimţit puternic în Capitală şi a fost urmat, pe parcursul zilei de duminică, de alte două seime, cu magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter, respectiv 3,2 grade pe Richter.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici