Fiul consulului onorific al României la Boston a murit în urma unui accident în Munţii Şureanu

Tânărul de 26 de ani, cu dublă cetăţenie, americană şi română, care s-a rătăcit în zona Munţilor Şureanu în timpul unor documentări ştiinţifice, a fost găsit, luni, mort de către jandarmii montani din Hunedoara, fiind vorba despre regizorul Nicholas Dimăncescu.

512 afișări

Tânărul care s-a rătăcit în zona Munţilor Şureanu este regizorul Nicholas Dimăncescu, fiul consulului onorific al României în Boston.

Regizorul Nicholas Dimăncescu se afla de câteva zile în Parcul Natural Grădişte Muncelului-Cioclovina, împreună cu câţiva prieteni care îl ajutau să realizeze un documentar despre viaţa dacilor.

El a murit, duminică seară, după ce a căzut de pe o stâncă în Munţii Şureanu în timp ce filma pentru cel de-al treilea documentar în România, trupul neînsufleţit al acestuia fiind descoperit de către jandarmii montani luni.

"Erau în zonă să filmeze pentru un documentar. Prietenii victimei au povestit că acesta a urcat pe o stâncă, undeva deasupra Peşterii Cioclovina şi au reuşit să filmeze. Duminică după-amiază a început o vijelie şi atunci tânărul a anunţat prin staţie că are de gând să întârzie ca să poată filma fulgerele. Câteva ore mai târziu, când şi-au dat seama că nu mai răspunde, prietenii lui au cerut ajutor la 112", a declarat, luni, şefului Serviciului Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Tânărul a fost căutat de salvamontişti, speologi, jandarmi montani cu câini antrenaţi special pentru descoperirea persoanelor dispărute. În cursul zilei de luni, jandarmii montani au descoperit trupul neînsufleţit al regizorului la baza unei stânci.

"Probabil s-a înşelat din cauza vegetaţiei şi nu şi-a dat seama că este aproape de buza stâncii. A căzut aproximativ 150-200 de metri şi nu a avut nicio şansă", a declarat şeful grupului Salvamont Hunedoara, Marinel Cotenean.

Jandarmii montani care au descoperit trupul tânărului susţin că acesta nu era echipat corespunzător pentru munte.

"Nu avea niciun fel de echipament de munte. Era la bustul gol şi avea cu el apart foto şi cameră. Nu este voie să pleci pe munte fără echipament", a declarat şeful postului de Jandarmerie Montană Boşorod, Ion Mastrean.

Corpul regizorului a fost dus de salvamontişti cu targa până în apropierea satului Luncani, de unde a fost preluat de Serviciul Judeţean de Medicină Legală Hunedoara pentru necropsie.

Regizorul Nicholas Dimăncescu, în vârstă de 26 de ani, cu dublă cetăţenie, americană şi română, a realizat două filme despre România în timpul primului şi celui de-al doilea război mondial, care au fost difuzate atât de televiziunea naţională, cât şi de o televiziune din America. În judeţul Hunedoara, regizorul Nicholas Dimăncescu avea de gând să filmeze un al treilea documentar despre viaţa dacilor. De la Cioclovina, regizorul avea de gând să se mute în Munţii Orăştiei pentru a continua filmările.

Tânărul, care s-a rătăcit în zona Munţilor Şureanu în timpul unor documentări ştiinţifice, a fost căutat, luni, de trei echipe de jandarmi şi salvamontişti din Hunedoara.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Hunedoara, lt. Nicolae Răducu, jandarmii montani şi salvamontiştii hunedoreni au fost anunţaţi, printr-un apel la numărul de urgenţă 112, că un tânăr s-a rătăcit în Munţii Şureanu, în zona peşterii Cioclovina.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici