Fiul deputatului PSD de Maramureş Călin Matei, arestat pentru şantaj

Cei doi bărbaţi reţinuţi pentru şantaj, respectiv complicitate la şantaj, după ce au ameninţat o persoană pentru a plăti lunar "dobândă" pentru un împrumut, surse judiciare spunând că unul dintre suspecţi, Andrei Tudor Matei, este fiul deputatului PSD de Maramureş Călin Matei, au fost arestaţi.

3224 afișări
Imaginea articolului Fiul deputatului PSD de Maramureş Călin Matei, arestat pentru şantaj

Deputatul PSD de Maramureş Călin Matei (Imagine: www.cdep.ro)

Avocatul Octavian Cioltea, apărătorul lui Matei, a declarat corespondentului MEDIAFAX că o instaţă a Judecătoriei Baia Mare a emis, joi, mandate de arestare pentru 29 de zile pe numele celor doi, pentru şantaj, respectiv, complicitate la şantaj.

Decizia a fost deja atacată cu recurs, acesta urmând să fie judecat de Tribunalul Maramureş.

"Nu a fost vorba de niciun şantaj, partea vătămată este un împătimit al jocurilor de noroc şi s-a împrumutat de la foarte mulţi oameni din Baia. Acasă, partea vătămată a povestit familiei că este ameninţat de către cămătari. Infracţiunea de şantaj presupune exercitarea unor acte de constrângere asupra unei persoane pentru a obţine un folos injust, cei doi nu urmăreau decât să îşi recupereze banii pe care îi imprumutase partea vătămată", a spus Octavian Cioltea.

Doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru şantaj, respectiv complicitate la şantaj, după ce ar fi ameninţat o persoană pentru a plăti lunar "dobândă" pentru un împrumut, surse judiciare spunând că unul dintre suspecţi, Andrei Tudor Matei, este fiul deputatului PSD de Maramureş Călin Matei.

Conform unui comunicat de presă transmis, joi, de Parchetul Tribunalului Maramureş, procurori ai Parchetului Judecătoriei Baia Mare au dispus, miercuri, începerea urmăririi penale în cazul lui Andrei Tudor Matei, pentru şantaj, şi Sebastian Andrei Pop, pentru complicitate la şantaj.

Cei doi tineri sunt acuzaţi că au şantajat şi ameninţat cu moartea o persoană căreia unul dintre ei îi împrumutase 2.000 de lei, pentru a o determina să plătească lunar dobândă pentru acest împrumut.

"În perioada decembrie 2012 - aprilie 2013 cei doi au exercitat acte de constrângere morală, proferarea de ameninţări explicite, directe şi telefonice cu acte de violenţă şi moartea, adresate părţii vătămate M.M.I. şi familiei acesteia, precum şi acţiuni de intimidare prin căutarea părţii vătămate la domiciliu, pentru a o determina să remită, lunar, sume de bani cu titlu de dobândă, ca urmare a unui împrumut în sumă de 2.000 de lei, acordat de învinuitul Andrei Sebastian Pop părţii vătămate", se menţiona în documentul citat.

Tudor Andrei Matei şi Andrei Sebastian Pop au fost reţinuţi, miercuri, prin ordonanţă pentru 24 de ore, iar joi s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de cei doi.

Potrivit unor surse judiciare, Andrei Tudor Matei, în vârstă de 24 de ani, este fiul deputatului PSD de Maramureş Călin Matei, aflat la primul mandat. Călin Matei a fost consilier judeţean în CJ Maramureş din 1990 şi până în 2012, în această perioadă fiind preşedinte al CJ între 1995-1996 şi vicepreşedinte în 1994-1995 şi 2008-2012. El este vicepreşedinte al PSD Maramureş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici