Fiul directorului sportiv al FC Braşov, reţinut alături de alte 9 persoane pentru fraude informatice

Adrian Popescu, fiul directorului sportiv al FC Braşov, Marcel Popescu, şi alte nouă persoane suspectate de infracţiuni informatice cu un prejudiciu de 300.000 de euro şi ridicate în timpul percheziţiilor făcute, marţi dimineaţă, în mai multe oraşe au fost reţinuţi de procurorii DIICOT Craiova.

180 afișări
Imaginea articolului Fiul directorului sportiv al FC Braşov, reţinut alături de alte 9 persoane pentru fraude informatice

Fiul directorului sportiv al FC Braşov, reţinut alături de alte 9 persoane pentru fraude informatice (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Craiova, agentul Amelia Căprărin, pe numele a 10 din cele 24 de persoane care au fost ridicate în timpul descinderilor de marţi dimineaţă au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore.

Conform unor surse judiciare, printre persoanele reţinute se află şi Adrian Popescu, zis Schilaci, fiul directorului sportiv al FC Braşov, Marcel Popescu.

La ora transmiterii acestei ştiri, la sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova audierile continuă în cazul cerlorlalte 14 persoane.

Adrian Popescu, în vârstă de 30 de ani, din Craiova, este cercetat pentru constituire a unui grup infracţional organizat, spălare de bani, în formă continuată, acces fără drept la un sistem informatic în scopul obţinerii de date informatice, în formă continuată, falsificarea instrumentelor de plată electronică, deţinerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată.

Procurorii DIICOT Craiova, împreună cu poliţişti de la Crimă Organizată şi mascaţi au făcuţ, marţi, 35 de percheziţii domiciliare în Craiova (20), Bucureşti (cinci), Galaţi (patru), Constanţa-Mangalia (trei), Săcele (una), Timişoara (una), Feteşti (una), pentru destructurarea a două grupuri infracţionale organizate specializate în infracţiuni informatice tip skimming.

Din cele 25 de persoane vizate, au fost găsite 24 de persoane, toate fiind duse la sediul DIICOT Craiova pentru audieri.

Învinuiţii sunt cercetaţi în două cauze pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi infracţiuni săvârşite prin intermediul sistemelor şi reţelelor informatice sau de comunicaţii- infracţiuni prevăzute în Legea 365/2002 privind comerţul electronic şi în Legea 161/2003 privind prevenirea şi combaterea criminalităţii informatice, precizează DIICOT.

Prejudiciul cauzat de membrii grupărilor este estimat la peste 300.000 de euro. Activitatea infracţională a membrilor acestor două grupări s-a desfăşurat pe teritoriul mai multor state, respectiv România, Franţa, Spania, Italia, Columbia, Republica Dominicană, SUA şi Mexic.

Directorul sportiv al FC Braşov, Marcel Popescu, a declarat, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX că ancheta în care este implicat fiul său alături de alte 24 de persoane suspectate de infracţiuni informatice, care au adus prejudicii de peste 300.000 de euro, reprezintă o exagerare, iar prejudiciile cauzate sunt "nişte găinării".

"Poate că nu sunt de acord cu multe din acţiunile fiului meu. Dar sunt solidar cu copilul meu până în pânzele albe. Şi acum, dacă ar fi să luăm suma aceea de 300.000 de euro. Ce înseamnă 300.000 de euro împărţit la 20 de inşi sau câţi au fost? Faceţi un calcul. Cam 15.000 euro de persoană. Astea sunt găinării. Dacă asta e o infracţiune... Ce a făcut? A pus o bombă? A creat un dezastru? A răsturnat economia unei ţări? (...) Deocamdată trebuie să vedem ce a fost", a spus Popescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici