Fiul lui Andrei Pleşu, suspect într-un dosar de trafic de droguri, a fost reţinut/ Avocat: Mihai Pleşu e bolnav, sunt boli de 5 ani de zile. Am cerut control judiciar

Fiul lui Andrei Pleşu, Mihai Pleşu, implicat într-un dosar de trafic de droguri, a fost reţinut pentru 24 de ore. În această cauză, au mai fost reţinute alte cinci persoane.

4839 afișări
Imaginea articolului Fiul lui Andrei Pleşu, suspect într-un dosar de trafic de droguri, a fost reţinut/ Avocat: Mihai Pleşu e bolnav, sunt boli de 5 ani de zile. Am cerut control judiciar

Fiul lui Andrei Pleşu, Mihai Pleşu, suspect într-un dosar de trafic de droguri, a fost reţinut/ Care era codul pentru un gram de cannabis

Mihai Pleşu, fiul scriitorului Andrei Pleşu, a fost reţinut pentru 24 de ore după ce a fost audiat la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Iaşi, în dosarul de trafic de droguri în care a fost ridicat de poliţişti ca suspect.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că Mihai Pleşu avea în Bucureşti o plantaţie de cannabis, pe care o creştea împreună cu un alt bărbat, vizat şi el în dosar. Comercializarea drogurilor era făcută de regulă la el în apartament, iar cannabisul era ascuns fie în casă, fie în maşină.

Codul pentru fiecare gram de cannabis era "1 minut", spun sursele judiciare. De exemplu, când Mihai Pleşu era sunat de către consumatori, aceştia spuneau că vin la el "pentru 15-20 de minute", ceea ce însemna că vor să cumpere 15-20 de grame de cannabis.

Potrivit sursei citate, iubita lui Mihai Pleşu s-a prezentat la DIICOT Bucureşti, însă nu a fost audiată. Femeia a venit cu copilul pe care-l are cu Mihai Pleşu, urmând să dea declaraţii la o dată ulterioară.

În aest dosar, procurorii DIICOT Iaşi au făcut 8 percheziţii domiciliare în Bucureşti, Iaşi şi în comuna Probota, judeţul Iaşi, căutând suspecţi vizaţi de infracţiuni de trafic de droguri de risc în formă continuată şi trafic de droguri de mare risc în formă continuată. Anchetatorii s-au sesizat încă din 17 septembrie 2018, cu privire la faptul că mai multe persoane din judeţul Iaşi vând droguri de risc - cannabis (skunk) şi droguri de mare risc – comprimate de ecstasy (MDMA) mai multor consumatori din oraş.

Procurorii arată faptul că o suspectă comercializa cannabis pentru 60-70 lei/gram, iar în perioada când în municipiul Iaşi se organizau, în diferite cluburi, evenimente muzicale, în principal cu specific tehno, ea se aproviziona şi cu cantităţi de comprimate ecstasy (MDMA) pentru a le vinde.

Potrivit cercetărilor, unul dintre suspecţii care domiciliază pe raza judeţului Iaşi a mers periodic în Capitală, de unde s-a aprovizionat, de la un alt suspect, cu diferite cantităţi de droguri pe care mai apoi le-a transportat în Iaşi, pentru a le vinde.

"S-a reţinut faptul că suspectul care locuieşte pe raza municipiului Bucureşti a reprezentat principala sursă de aprovizionare cu droguri pentru dealer-ul din judeţul Iaşi, acesta întreprinzând totodată demersuri pentru înfiinţarea unei culturi de ilicite de cannabis de tip in-door sprijinit fiind în aceste activităţi şi de către concubina sa care cunoaştea toate detaliile legate de activităţile infracţionale derulate, sprijinindu-l şi implicându-se în mod direct prin intermedierea unora dintre tranzacţii, suport financiar, comunicarea anumitor aspecte persoanelor din legătura infracţională, aceasta fiind la rândul său consumatoare de droguri", arată DIICOT, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Procurorii spun că sursa de aprovizionare cu droguri a suspectului din Bucureşti este o persoană de cetăţenie britanică, care a fost ajutată de către concubina sa, o româncă.

În urma percheziţiilor, au fost identificate locaţii prevăzute cu dispozitive de cultivare şi întreţinere a plantaţiilor ( lampi speciale, cort, ventilatoare, ghivece etc) precum şi diferite cantităţi de cocaină, cannabis, ecstasy, rezină cannabis (haşiş), ciuperci halucinogente, cântare electronice de precizie, grindere pentru mărunţit substanţa vegetală.

Avocat: Mihai Pleşu e bolnav, sunt boli de 5 ani de zile. Am cerut control judiciar

Avocatul lui Mihai Pleşu, Sandra Grădinaru, a anunţat, sâmbătă, că a contestat măsurile dispuse în cazul clientului său în dosarul de trafic de droguri în care acesta a fost reţinut şi că a solicitat control judiciar. Apărătorul a mai spus că Mihai Pleşu este bolnav.

Avocatul susţine că procurorii nu au efectuat niciun flagrant în acest dosar, acuzaţiile contra lui Mihai Pleşu sunt bazate pe afirmaţiile unor diverşi oameni şi că acestuia i-au fost încălcate drepturile, în timpul audierii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Iaşi.

"Consider că nu i-au fost respectate clientului meu drepturile, este o persoană bolnavă, nu există boli inventate, sunt boli de cinci ani de zile, a suferit două infarcturi miocardice, are o stenoză şi un stent pe o arteră a inimii, este hipertensiv, a reclamat acest lucru încă de la 6.30 dimineaţa, până la ora 3 dimineaţa, când a fost condus în centru pentru arestaţii preventiv, el nu a mâncat absolut nimic, a fost lăsat să se întindă abia la ora 22.30, deci de la 6 dimineaţa până la ora 22.30 nu a avut posibilitatea să stea întins. A solicitat o salvare azi -noapte în sediul BCCO şi nu i s-a permis, i s-a refuzat acest lucru. I s-a spus că poate beneficia de îngrijiri medicale la sediul arestului", a declarat Sandra Grădinaru.

Apărătorul susţine că în cazul altor persoane cunoscute, precum Sorin Gadola, unul dintre fondatorii festivalului Untold sau cântăreţul de muzică hip-hop Ion Cătălin Ştefan, cunoscut drept Cheloo, de la trupa Paraziţii, procurorii au dispus control judiciar, în timp ce pentru Mihai Pleşu s-a decis reţinerea.

"Se vorbeşte, în ceea ce-l priveşte pe clientul meu, despre cantităţi de un gram şi ceva, 0,32 grame, 0, 78 grame...Procurorul putea să dispună controlul judiciar pentru clientul meu deoarece în jurisprudenţa din România şi în practica din România, pentru cantităţi mai mari, mult mai mari decât acestea, s-a dispus măsura controlului judiciar. (...) Clientul meu respinge orice acuzaţie i se aduce. Această acuzaţie de trafic o respinge în mod vehement. Nu s-a stabilit nicio legătură între el şi ceilalţi reţinuţi, există o persoană de sex feminim care se susţine că ar fi comercializat 6 grame în mai multe tranşe către aceste grupuri de investigatori sub acoperire, dar nu există nici în aceste acte pe care le-am studiat cu atenţie o legătură între clientul meu şi acea persoană de sex feminin din Iaşi", a completat Sandra Grădinaru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici