Flash mob în faţa sediului PSD din Sibiu. Garoafe albe în memoria Regelui Mihai | FOTO

În cea de-a şasea zi în care sibienii ies în stradă în cadrul unui protest de tip „Sit In” în faţa sediului PSD, oamenii au adus, sâmbătă, garoafe albe şi coli A4 pe care au scris citate din discursurile Regelui Mihai. Protestul a fost unul mut, din respect pentru memoria fostului suveran.

1419 afișări
Imaginea articolului Flash mob în faţa sediului PSD din Sibiu. Garoafe albe în memoria Regelui Mihai | FOTO

Flash mob în faţa sediului PSD din Sibiu. Garoafe albe în memoria Regelui Mihai

”Se cuvine să rezistăm prezentului şi să ne pregătim viitorul” - a fost citatul preferat din discursurile Regelui Mihai, pe care sibienii care au participat, sâmbătă, la un flash mob în faţa sediului PSD din oraş, l-au scris pe pancarte.

De asemenea, alţi protestatari au scris pe foi albe „România e o ţară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noştri”.

Sâmbătă este a şasea zi de proteste de tip „Sit In” în faţa sediului PSD, oamenii fiind nemulţumiţi de modificările Legilor Justiţiei.

Din respect pentru memoria Regelui Mihai, în ziua înmormântării sale, peste 150 de sibieni care au participat la flash mob au venit cu candele şi cu garoafe albe, iar protestul a fost unul mut.

„Aducem cu noi o garoafă albă şi un citat din Regele Mihai, scris pe o foaie A4. Ca sursă de inspiraţie, (...)ascultaţi discursul Regelui din Parlamentul României, din 2011, care e mai actual ca oricând. Păstrăm solemnitatea momentului, în linişte totală pe toată durata flashmob-ului. Întrucât va avea loc înmormântarea Regelui Mihai vom organiza un flashmob dedicat lui, fără a renunţa însă la tema generală care ne-a scos din case în frig: apărarea Justiţiei. Chiar dacă suntem sau nu suntem regalişti, demnitatea şi onestitatea Regelui nu pot fi negate de nimeni, indiferent de convingerea politică. Ne-am dori ca cei care acum ne conduc să înveţe măcar un minim de decenţă de la Majestatea Sa, Regele Mihai”, au scris organizatorii pe facebook, unde au creat o comunitate numită „Vă vedem din Sibiu”.

În zona pe care au delimitat-o şi au numit-o „Zonă liberă de corupţie”, sibieni au aşezat pe două scaune un tablou cu Regele Mihai şi au pus câteva candele.

Protestul de tip „Sit In” este organizat zilnic în Sibiu, în faţa sediului PSD, însă în timpul zilelor de doliu naţional, oamenii nu au scandat şi au venit la protest îmbrăcaţi în negru.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici