Florea: Luminile verzi intermitente de la farmacii să fie interzise, îi agresează vizual pe şoferi

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, vrea interzicerea luminii verzi intermitente de la farmaciile din oraş, pe motiv că acestea “copiază” semafoarele şi îi "agresează" vizual pe şoferi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

133 afișări
Imaginea articolului Florea: Luminile verzi intermitente de la farmacii să fie interzise, îi agresează vizual pe şoferi

Florea: Luminile verzi intermitente de la farmacii să fie interzise, îi agresează vizual pe şoferi (Imagine: Wikipedia)

Dorin Florea a declarat, miercuri, că se discută mereu despre "accidente şi morţi”, dar nu şi despre cauzele producerii acestora, care "pleacă tot de la civilizaţie, tot de la educaţie, tot de la bunele practici pe care ar trebui să le aibă şi Poliţia, şi drumarii şi, în esenţă, practic, întreaga guvernare a României”.

Primarul din Târgu Mureş a spus că, pentru disciplinarea şi educarea şoferilor, municipalitatea le oferă celor care îşi iau carnetul de conducere “Micul ghid de bun-simţ” - o broşură colorată, bilingvă, conţinând caricaturi şi sfaturi legate de circulaţie.

Totodată, Florea a spus că va propune Consiliului Local să interzică lumina verde intermitentă de la farmacii, întrucât “copiază” semafoarele şi îi agresează vizual pe şoferi.

În opinia primarului, un şofer este supus mai multor "situaţii agresive” pe drumurile publice, iar Poliţia nu a fost interesată, în ultimii 20 de ani, "să corecteze sau să îmbunătăţească” aceste lucruri.

"Vă dau exemple cu nemiluita. Modul de iluminare a drumurilor, modul de funcţionare a reclamelor, modul de afişaj. Toate vin să agreseze conducătorul auto, căruia i se pun în cârcă totdeauna tot felul de vini. El e de vină pentru accidente, pentru viteză, pentru... Dar restul nu-s analizate cu decenţă şi un minim de implicare. Voi încerca să scot o hotărâre de Consiliu Local, să interzic categoric funcţionarea farmaciilor, modul în care se copiază semafoarele de circulaţie. Este aberant să vezi acest lucru. O farmacie e închisă şi merge intermitent verde şi continuu îţi creează o agresivitate, chiar în intersecţii, parcă aşa sunt şi făcute, parcă toate şi-au găsit locaţie numai în intersecţie. Sau panouri publicitare sau alte şi alte şi alte lucruri. Sunt o suită întreagă”, a spus Florea.

Acesta a adăugat că a mai observat şi că pe unele porţiuni de drum sunt diverse localuri cu becuri care nu au capac protector, astfel încât lumina nu este difuză şi direcţionată în jos, ci îl ”orbeşte” pe şofer.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici