Florea: Mazăre a avut o atitudine de golan, nu de om politic, nici de primar

Prim-vicepreşedintele PDL Dorin Florea afirmă că trebuie "corectat" în plan legislativ comportamentul unor oameni politici, care "maculează aproape orice" şi că primarul Constanţei, Radu Mazăre, a avut "o atitudine de golan, nu de om politic sau de primar".

3713 afișări
Imaginea articolului Florea: Mazăre a avut o atitudine de golan, nu de om politic, nici de primar

Radu Mazăre (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Prim-vicepreşedintele PDL Dorin Florea a declarat presei, duminică, că e mâhnit de "aceste zile negre în istoria ţării", în care "politicienii au arătat că pot să maculeze orice".

"Cred că rămâne o pată urâtă în istoria României. Am văzut că politicienii încearcă să se joace cu orice, maculează aproape orice, iar asta mă motivează suplimentar să fac politică. Într-adevăr trebuie corectat legislativ - şi să nu ne fie ruşine, să nu ne fie teamă - acest gen de comportament, cum am văzut în aceste zile că se comportă unii primari cu electoratul, cu femeile, în costume de baie, ieşind să-ţi arăţi în splendoare burta şi în chiloţi tetra să votezi. Este o bătaie de joc. Şi asta au făcut politicienii în România din păcate, au maculat absolut tot", a spus Florea.

El a adăugat că locuitorii oraşului, atât români, cât şi maghiari, au arătat întregii ţări "că într-adevăr au un parcurs european" şi că nu trebuie să le fie "nici ruşine, şi nici jenă" să le explice şi altor oameni din România "că împreună trebuie să scoatem ţara din mâinile unor politicieni care chiar cred că se pot juca cu orice".

Florea a afirmat că, în calitate de politician responsabil, spune că trebuie scos definitiv din România şi din viaţa politică "un asemenea comportament grobian, de un primitivism de neacceptat nici în est, d-apăi în vest".

"Trebuie să învăţăm, categoric, să ne comportăm în societate... legislativ, totul trebuie corectat în România", a spus Florea.

El a precizat că în Constituţie trebuie introduse reglementări care să evite "porcării" precum aceea că "atunci când nu-ţi convine ceva, vii şi te asociezi, schimbi orice, faci orice, îţi baţi joc de o Europă, de valori", întrucât acest lucru "efectiv ne pune la periferia Europei".

Florea a spus că trebuie schimbată şi legea electorală, iar partidele trebuie "să înveţe că trebuie să mergi cu responsabilităţi şi cu oameni de calitate", apreciind că în Parlament "efectiv este aşa, ca o discotecă, un mod grobian de a petrece, aşa, un fel de bătaie de joc".

"Asta nu e politică, ce vedem în Parlamentul României, să mă ierte Dumnezeu! Şi modul în care am văzut la ce s-au pretat, la ce murdării - să duci nebunii, să te duci să chinui bolnavii în spitalele de nebuni... Pe cuvântul meu că voi face eforturi susţinute să priceapă cât mai mulţi oameni şi nu mai dea girul şi să nu mai voteze nici de milă, nici de foame. Efectiv votul trebuie tratat cu mai multă responsabilitate. Or, de multe ori, cu statul acasă, cum se întâmplă acum, românii trebuia să dea o palmă clasei politice să nu se mai scoale niciodată. Aceasta e părerea mea", a spus el.

Întrebat dacă ar trebui introduse reglementări inclusiv legate de ţinuta decentă la urne, Florea a răspuns afirmativ.

"Categoric, asta în primul rând. Da, în momentul în care vezi că unul e descreierat şi îşi arată părţile cu multă emfază, sigur, trebuie restricţionat prin legi. Îmi pare foarte rău să o spun că în secolul 21 trebuie să-i spui lui Mazăre cum să se comporte", a spus Florea, adăugând că românii n-au nevoie de aşa ceva, iar Europa "e sătulă de asemenea caracteristici".

"Cred că mai mult trebuie să apreciezi calitatea intelectuală, un format european, acestea sunt calităţi. Şi cred că femeile din România merită mai mult decât modul în care sunt vulgarizate sau modul în care sunt prezentate. Nu ştiu, parcă e ţara nimănui zona aia. Eu, să fi fost femeie, mă duceam cu umbrela şi când i-aş fi aplicat o corecţie fiţi absolut convinşi că nu ar mai fi tratat de maniera asta primitivă, a unui golan. Asta e atitudine de golan, nu de om politic, nici de primar. Să mă ierte constănţenii, dar aşa ceva nu se poate. Sunt revoltat de ce am văzut", a afirmat Florea.

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a adus, duminică la prânz, la o secţie de votare din centrul staţiunii Mamaia, zeci de tinere îmbrăcate în costume de baie identice, în alb şi negru, spunându-le acestora: "Hai, fetele, alinierea şi la vot!", adăugând că după vot le dă "liber la plajă".

"Datoria mea este să am grijă de turişti şi de turiste, fie că e vorba de distracţie, fie că vorbim de vot, ca atare sunt la datorie", a declarat Mazăre.

Acesta a anunţat că el va merge să voteze "mai pe seară", pentru că pentru el votul pentru demiterea lui Traian Băsescu este "o plăcere, iar plăcerile, după serviciu".

"Am grijă de turiste să meargă să voteze, iar mai pe seară merg să votez şi eu pentru că de data aceasta votul pentru mine este o plăcere şi plăcerile, după serviciu, după datorie. Cum să nu fie o plăcere să votez un referendum de demitere a lui Băsescu?", a spus Mazăre.

El a adăugat că, după ce vor vota, tinerele se vor duce la plajă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici