Florian Bodog, ministrul Sănătăţii, a numit un alt manager la Spitalul Pantelimon după scandalul morţii unui pacient în urma transfuziei greşite de sânge

Medicul David Daviţoiu este noul manager al Spitalului Pantelimon, a declarat pentru MEDIAFAX Florian Bodog, ministrul Sănătăţii. Săptămâna trecută, managerul a fost demis după ce un pacient a murit din cauza unei transfuzii greşite de sânge.

668 afișări
Imaginea articolului Florian Bodog, ministrul Sănătăţii, a numit un alt manager la Spitalul Pantelimon după scandalul morţii unui pacient în urma transfuziei greşite de sânge

Florian Bodog, ministrul Sănătăţii: Noul manager al Spitalului Pantelimon este Dragoş Daviţoiu (Imagine: Alexandru Dobre/ Mediafax Foto)

Dragos Daviţoiu este noul manager, el a fost manager foarte bun la Spitalul Universitar şi de asta l-am ales. Am vrut un om din afara Spitalului Pantelimon. El urmează să demită echipa managerială de acolo sau poate îşi dau ei demisia, aşa cum ar fi normal, a declarat Florian Bodog pentru MEDIAFAX.

David Daviţoiu este chirurg, fost manager al Spitalului Universitar în perioada august 2016-februarie 2017.

Managerul Spitalului Sfântul Pantelimon a fost demis miercuri din funcţia pe care o ocupa interimar. Florian Bodog a explicat că a găsit mai multe nereguli la spitalul Sfântul Pantelimon, în special legate de tranfuzii.

"Vorbim despre probleme legate de transfuzie, procedura de trasfuzie, vorbim despre faptul că persoana respectivă, cu toate că avea în fişa postului atribuţii de administrare de transfuzii de sânge, nu avea pregătire în acest sens şi vorbim despre faptul că nu au fost asigurate acele cartele pentru controlul final la patul pacientului înainte de administrarea sângelui. Sancţiunile aplicate au fost propuse de inspecţie, în limita legii, alte sancţiuni le pot face doar organele abilitate în acest sens. Astăzi voi avea o discuţie cu colegii mei din direcţiile din minister şi vom lua o decizie în acest sens", a declarat ministrul Sănătăţii, săptămâna trecută.

În urmă cu mai bine de două săptămâni, un pacient de 66 de ani a decedat după ce o asistentă de la spitalul Sfântul Pantelimon din Bucureşti i-a administrat o transfuzie de sânge destinată altui bolnav. În urma acestui incident, spitalul, dar şi Direcţia de Sănătate Publică au demarat câte o anchetă, iar prima măsură luată a fost suspendarea, pe durata anchetelor, din funcţie a asistentei care a greşit transfuzia şi amendarea ei cu suma de 1.000 de lei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici