Florian Bodog, ministrul Sănătăţii: Protocolul, trimis Ministerului de Interne.Vom utiliza caietul de sarcini IGSU, cu observaţii

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a anunţat, luni, că protocolul pentru achiziţia de ambulanţe a fost transmis deja Ministerului de Interne şi că la întâlnirea de luni cu premierul, va fi discutat cel mai probabil şi acel subiect.

131 afișări
Imaginea articolului Florian Bodog, ministrul Sănătăţii: Protocolul, trimis Ministerului de Interne.Vom utiliza caietul de sarcini IGSU, cu observaţii

Florian Bodog, ministrul Sănătăţii: Protocolul, trimis Ministerului de Interne.Vom utiliza caietul de sarcini IGSU, cu observaţii (Imagine: Alexandru Dobre/ Mediafax Foto)

"Protocolul a fost deja transmis Ministerului de Interne, am vorbit cu doamna ministru şi probabil mă voi şi întâlni cu dânsa. La ora 12.00 este o întâlnire programată de săptămâna trecută şi mă voi vedea cu domnul premier, dar cu siguranţă vom atinge şi acest subiect. Cât mai repede dorim să semnăm protocolul cu MAI atfel încât să putem derula şi să demarăm de urgenţă procedurile de achiziţie. Vom utiliza caietul de sarcini care a fost elaborat de colegii de la IGSU, însă caietul va fi amendat cu toate observaţiile pe care comisia noastră le-a făcut în aşa fel încât să nu existe contestaţii pentru că tuturor ne e frică de contestaţii şi de a trage de timp", a declarat ministrul Sănătăţii, Florian Bodog.

Ministrul Sănătăţii şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă s-au contrat, duminică, pe subiectul achiziţiilor de ambulanţe pentru SMURD după ce Florian Bodog a anunţat că trebuie semnat un nou protocol, licitaţia începută de IGSU nemaifiind valabilă, după ce a fost contestată de mai multe persoane.

În replică, Raed Arafat a declarat că un nou protocol între Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Afacerilor Interne va aduce doar întârzieri şi semnatarii acestuia ar trebui să-şi asume decesele cauzate de lipsa ambulanţelor. Secretarul de stat în MAI a mai precizat că, dacă se alege varianta unui nou protocol, nici măcar anul viitor în vară, serviciile de ambulanţă şi SMURD-ul nu vor avea echipamente noi.

La rândul lui, premierul Sorin Grindeanu a anunţat că va avea discuţii pe această temă cu ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat şi ministrul de Interne, Carmen Dan.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici