Florin Cîţu, despre paturile din ATI: Unii manageri de spitale au decis să le reducă

Premierul Florin Cîţu a declarat, marţi, la Craiova, că ţinta CNCCI este de a creşte „urgent” numărul de paturi în Terapie Intensivă pentru bolnavii COVID, acesta precizând că a aflat că unii manageri de spital au decis să reducă numărul paturilor ATI COVID.

285 afișări
Imaginea articolului Florin Cîţu, despre paturile din ATI: Unii manageri de spitale au decis să le reducă

Florin Cîţu

Premierul a atras atenţia asupra faptului că presiunea în ATI este mare şi la întâlnirea CNCCI de duminică a priit informaţii care „nu au fost foarte bune”, în sensul că numărul paturilor ATI COVID scăzuse de la începutul anului, deşi el a transmis să nu se întâmple acest lucru.

„Numărul de paturi din ATI scăzuse de la începutul anului până acum, deşi am spus foarte clar că nu vreau să se întâmple acest lucru. Dar unii manageri de spitale au decis să reducă numărul de paturi din ATI. Era vorba de cam 100 de paturi. Am cerut foarte clar şi urgent să crească numărul de paturi la 1.600, noua ţintă pentru CNCCI. Ştiu că MS a avut ieri întâlniri pe această temă. E nevoie să creştem urgent numărul de paturi în ATI la 1.600 cel puţin ca să ne asigurăm că nu vom avea probleme”, a spus premierul.

Florin Cîţu a dat asigurări că nu lipsesc resursele şi că toate ministerele, inclusiv Ministerul Sănătăţii, au resursele pentru a creşte numărul de paturi în ATI-urile din ţară.

El a precizat că cei care au atribuţii în gestionarea pandemiei trebuie să reţină că „încă gestionăm o situaţie complicată” şi România se află în valul 3 al epidemiei.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 6.118 de cazuri noi de COVID-19, iar 133 de români au murit, după ce s-au infectat cu SARS-COV-2. În unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.096. Dintre acestea, 1.226 sunt internate la ATI.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici