Florin Cîţu nu renunţă la restricţii de sărbători

  • Premierul nu renunţă la măsura închiderii magazinelor la 18.
  • Florin Cîţu spune că sărbătorile creştine ar cauza aglomeraţia din magazine.
  • „Normalitatea” ar putea deveni realitate după 1 iunie.
1195 afișări
Imaginea articolului Florin Cîţu nu renunţă la restricţii de sărbători

Florin Cîţu

Premierul recunoaşte că nu au existat studii care să justifice închiderea magazinelor mai devreme. Despre cozile uriaşe din weekend spune că au legătură cu sărbătorile, nu cu restricţiile. Florin Cîţu avertizează că nu vor fi relaxate măsurile în perioada următoare.

  • Spuneţi-ne concret ce fel de studii de la specialişti aţi avut pe masă atunci când aţi decis că închiderea magazinelor la ora 18 este o măsură prin care se va preveni răspândirea Coronavirusului, aţi văzut cozile din ultimele zile, uriaşe, care s-au format? 

Florin Cîţu: „Am văzut situaţia din economia României dacă nu făceam nimic. Am văzut cum evoluţia infecţiilor a crescut. Prima din măsurile pe care au luat-o cam toate ţările din Uniunea Europeană a fost aceea de a reduce orele pentru a fi în spaţiul public. Referitor la cozi, să vedem cât este datorat, normal, faptului că suntem într-o perioadă de sărbători şi se întâmplă acest lucru indiferent de oră.”

„Dacă vrem să ne întoarcem la normalitate, şi am dat această ţintă de 1 iunie, pentru că putem să ne vaccinăm până atunci cel puţin 10 milioane de persoane, trebuie să ne vaccinăm”, mai spune premierul. Toată economia trebuie să fie implicată, arată acesta.

Referitor la vacanţe, certificatul verde nu este obligatoriu. „Aş vrea să avem o vacanţă mult mai bună ca anul trecut. În România nu se aplică certificatul verde, românii vor merge în vacanţă fără”, a dat asigurări Cîţu.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici