Florin Iordache, despre numirile la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie: Noi am dat credit total CSM

Preşedintele Comisiei speciale privind justiţia, deputatul PSD Florin Iordache, a declarat, luni, că parlamentarii au dat “credit total CSM”, în ceee ce priveşte numirea conducerii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

176 afișări
Imaginea articolului Florin Iordache, despre numirile la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie: Noi am dat credit total CSM

Florin Iordache, despre numirile la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie: Noi am dat credit total CSM

“Aţi văzut punctul de vedere şi al CSM şi al asociaţiilor judecătorilor care spune foarte clar că, atunci când discutăm despre numirea judecătorilor şi procurorilor (...) În momentul în care discutăm despre o procedură pe care a gestionat-o CSM prin Institutul Naţional al Magistraturii fie că discutăm de selecţia viitorilor judecători şi procurori, fie că discutăm de o procedură care vizează numirea preşedintei Înaltei Curţi, noi am dat credit total CSM-ului", a declarat Florin Iordache, solicitat să comenteze modificarea adusă în comisia specială legii privind Statutul procurorilor şi judecătorilor, potrivit căreia preşedintele României nu mai are dreptul de a refuza numirea unui judecător.

Parlamentarii comisiei speciale privind justiţia au adoptat, vineri, un amendament referitor la numirea conducerii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, potrivit căruia preşedintele României nu poate refuza numirea acestora.

„(2) Preşedintele României nu poate refuza numirea în funcţiile de conducere prevăzute la alin. (1)”, potrivit amendamentului propus de Consiliul Superior al Magistraturii şi preluat de PSD-ALDE.

Este vorba despre funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinte.

În prezent, legislaţia prevede că „Preşedintele României nu poate refuza numirea în funcţiile de conducere prevăzute la alin. (1) decât motivat, aducând la cunoştinţa Consiliului Superior al Magistraturii motivele refuzului”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici