Florin Sinescu, urmărit penal de DNA, a fost retras de Guvern din postul de prefect în Suceava

Florin Sinescu a fost retras de Guvern din funcţia de prefect al judeţului Suceava, fiind cercetat de către DNA pentru mai multe fapte de corupţie, iar postul a fost preluat de Constantin Harasim, reinstalat săptămâna trecută în funcţia de subprefect după ce a trecut de la PNL la PLR.

479 afișări
Imaginea articolului Florin Sinescu, urmărit penal  de DNA, a fost retras de Guvern din postul de prefect în Suceava

Florin Sinescu, urmărit penal de DNA, a fost retras de Guvern din postul de prefect în Suceava (Imagine: Tibi Bujdei/Mediafax Foto)

Guvernul a mai decis ca Nistor Atanasă (PSD), înlocuit săptămâna trecută de Harasim în postul de subprefect, să îşi reia această funcţie.

Schimbările au fost decise în şedinţa de miercuri.

Florin Sinescu este urmărit penal pentru cinci infracţiuni de abuz în serviciu, de conflict de interese, uzurparea funcţiei, dar şi de uz de fals.

El este acuzat de către procurorii anticorupţie că a refuzat să-l demită din funcţie pe primarul PSD al comunei Udeşti, care fusese declarat în conflict de interese de către ANI, decizie confirmată în 2012 printr-o hotărâre a Curţii de Apel Suceava, că a intervenit la APIA Suceava şi a făcut presiuni pentru ca primarului din Udeşti să i se acorde subvenţii sau că nu a exercitat corespunzător controlul de legalitate a hotărârilor CL Udeşti permiţând astfel ca o păşune să fie trecută ilegal în administrarea unei asociaţii care a obţinut subvenţii de la APIA.

Prefectul de Suceava mai este acuzat de abuz în serviciu pentru că, la solicitarea expresă a primarului comunei Brodina, Vasile-Viorel Melen, a intervenit pe lângă funcţionari ai Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Suceava şi pe lângă administratorul unei firme pentru a găsi o soluţie de deblocare a conturilor Primăriei Brodina, care avea o datorie în valoare de 462.315,93 lei din 2008 faţă de o firmă de construcţie ce a reconstruit nouă case distruse de inundaţii, iar aceste datorii au fost înscrise ca arierate care să fie plătite de la bugetul de stat.

Totodată, prefectul mai este acuzat că şi-a încălcat atribuţiile de serviciu pentru a obţine ilegal un titlu de proprietate pe o suprafaţă de 26.103 metri pătraţi de teren în comuna Moldoviţa pe numele socrilor săi, cunoscând că aceştia nu deţin documente de proprietate care să dovedească modul de dobândire, legătura cu proprietarii tabulari din Cartea Funciară sau înscrisuri care să demonstreze că sunt îndreptăţiţi să obţină un titlu de proprietate.

Florin Sinescu mai este acuzat de conflict de interese pentru că, în calitate de prefect al judeţului Suceava, a semnat către ITM Suceava o adresă prin care a numit în comisia de concurs pentru postul de şef serviciu, la care a participat şi soţia sa, Angelica Sinescu, doi subordonaţi, preşedintele comisiei fiind un şef serviciu în cadrul Instituţiei Prefectului Judeţului Suceava, iar un membru al comisiei fiind un consilier juridic în cadrul Instituţiei Prefectului Judeţului Suceava, care au declarat-o câştigătoare a concursului pe soţia prefectului.

Prefectul de Suceava este acuzat şi de uzurparea funcţiei pentru că, profitând de funcţia de prefect, a intervenit pe lângă şeful Serviciului Rutier Suceava pentru a ajuta un bărbat să-şi recupereze permisul de conducere, reţinut în 27 decembrie 2014 de către poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Iaşi întrucât a fost surprins de radar în timp ce circula cu viteza de 106 km/h, printr-o localitate unde limita de viteză era de 50 km/h.

Florin Sinescu mai este acuzat de uz de fals pentru că în luna noiembrie 2012 şi-a achiziţionat un autoturism marca AUDI A4, care a fost înmatriculat pe numele său, folosindu-se cu bună ştiinţă de documente fictive pe numele său, un contract de cumpărare din Germania şi un contract de vânzare - cumpărare din 3 decembrie 2012 care, în realitate, nu a fost încheiat între cele două părţi, şi nici nu a fost semnat de către vânzător, iar după ce a aflat că se verifică modul în care şi-a procurat autoturismul prefectul a vândut maşina.

Constantin Harasim, susţinut de PLR, a fost reinstalat de Guvern săptămâna trecută în funcţia de subprefect al judeţului Suceava, post pe care l-a mai ocupat în intervalul mai 2012-martie 2014, dar atunci cu sprijinul PNL.

În martie anul trecut, după ce PNL a ieşit de la guvernare, Harasim a fost înlocuit de Guvern în postul de subprefect cu Nistor Atanasă, susţinut de PSD, dar ulterior s-a alăturat grupării Tăriceanu în PLR.

În urmă cu o săptămână, Guvernul a decis ca Atanasă să fie el cel înlocuit acum de Harasim în postul de subprefect.

Constantin Harasim a fost învestit oficial în funcţia de subprefect, luni, în cadrul unei ceremonii la care a participat Florin Sinescu şi liderul PLR Suceava, deputatul Constantin Galan căruia Harasim i-a mulţumit că l-a sprijinit în demersul de obţinere a funcţiei.

El şi-a exprimat ”bucuria” că se întoarce în funcţia pe care a părăsit-o în urmă cu un an şi că revine într-un guvern care acţionează în favoarea cetăţeanului prin protecţie socială şi prin ”măsuri liberale adecvate”.

Totodată, Harasim a spus că oamenii aşteaptă mai multe lucruri de la această guvernare între care noul Cod fiscal.

Fostul subprefect, Atanasă Nistor, care acum preia din nou această funcţie, nu a participat la şedinţa de învestire a lui Harasim.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici