Focar de pestă porcină în Capitală. Măsuri anunţate de autorităţi

Un focar de pestă porcină a fost depistat în sectorul 6 al Capitalei, într-o exploataţie non-profesională. Târgurile de păsări au fost interzise.

759 afișări
Imaginea articolului Focar de pestă porcină în Capitală. Măsuri anunţate de autorităţi

Focar de pestă porcină în Capitală. Măsuri anunţate de autorităţi

Centrul Local de Combatere a Bolilor Ilfov a aprobat, miercuri, măsurile pentru combaterea focarului de pestă porcină africană din exploataţia din sectorul 6, Bucureşti.

Pentru a limita răspândirea bolii, toţi porcii din localitate se vor ţinuţi închişi în curte, fără acces la păşunat.

Pentru a împiedica venirea în contact a porcinelor domestice cu animalele sălbatice şi pentru a limita răspândirea bolii, toate cazurile de îmbolnăvire sau moarte la porci vor fi anunţate medicului veterinar.

De asemenea, toate cazurile în care cadavrele de porcine descoperite în locuri publice se anunţă Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti.

Până la clarificarea situaţiei, se interzice organizarea, în Bucureşti, de pieţe, târguri sau expoziţii de păsări şi animale.

Nerespectarea măsurilor se poate lăsa cu amenzi de până la 1.600 de lei la persoane fizice şi până la 8.500 de lei la firme.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici