Focarele de coronavirus în şcoli vor fi inevitabile

  • Multe şcoli din România nu au un spaţiu unde copiii cu semne de boală să fie izolaţi sau medici de medicină şcolară care să facă triaj
  • Mulţi părinţi se tem să-şi trimită copiii la şcoală
  • Geza Molnar, epidemiolog: Izolare, unde? În teorie, sunt scenarii frumoase
  • Eugen Ilea, Preş. FNAP: În Bucureşti avem o suprapopulare a şcolilor, scenariul verde e imposibil de respectat
1962 afișări
Imaginea articolului Focarele de coronavirus în şcoli vor fi inevitabile

Focarele de coronavirus în şcoli vor fi inevitabile

Cea mai mare îngrijorare a ta este legată de ce anume se va întâmpla cu copilul tău când acesta va începe şcoala. Dacă se va simţi rău, ar trebui izolat într-o încăpere aflată separat în şcoală, spun ghidurile actuale.

Asta va fi însă misiune grea, pentru că multe şcoli nu dispun de aceste spaţii, iar medicii de medicină şcolară care ar trebui să-i trieze pe copii sunt foarte puţini şi de cele mai multe ori au în grijă copii din mai multe şcoli.

Profesorii vor trebui aşadar să facă triaj, dimineaţa. Lucrurile se pot complica în momentul în care pot apărea într-o şcoală mai mulţi copii bolnavi deodată, pentru că ar fi nevoie de mai multe săli de izolare.

Cu toate aceste probleme, mulţi părinţi se tem să-şi trimită copiii la şcoală.

Epidemiologul Geza Molnar spune că focarele în şcoli vor fi inevitabile.

Dr. Geza Molnar, epidemiolog: Izolare, unde? Astea sunt teorii foarte frumoase, dar, în practică, la 40% din şcolile  noastre, mai ales în rural, este imposibil de respectat. Dacă sunt doi sau trei dintr-o clasă, îi bag în aceeaşi încăpere sau în 3 încăperi diferite? Că s-ar putea ca unul să aibă un simplu rinovirus de sezon şi altul să aibă un debut de COVID-19.

Dr. Claudia Strâmbeanu, Societatea medicilor din colectivităţile de copii: Un copil cu semne şi simptome, suspect de COVID-19 trebuie izolat, iar acest lucru va fi o provocare la nivelul tuturor unităţilor de învăţământ, găsirea unui spaţiu adecvat.

Eugen Ilea, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi: O parte dintre părinţi au copii care se află în categoria de risc sau părinţii se află în categoria de risc iar pentru aceştia nu avem nici până în ziua de astăzi opţiunea de a nu-şi trimite copiii la şcoală. Cel puţin, la nivelul Bucureştiului, şcolile sunt pregătite pentru a face faţă unui asemenea scenariu, hibrid, unde o parte din copii pot merge la şcoală iar o parte pot urmări în timp real ceea ce se întâmplă la clasă. Avem o suprapopulare a unităţilor şcolare iar scenariul verde este imposibil de implementat.

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici