Focşaniul, ameninţat de criza gunoaielor; o parte din angajaţii de la salubritate intră în şomaj

Firma care se ocupă de salubritate în Fosşani a anunţat că reorganizează societatea prin reducerea numărului de personal, servicii şi cheltuieli, astfel că o parte din angajaţi vor intra în şomaj, ca reacţie la refuzul majorităţii Consiliului Local de a vota majorarea tarifelor serviciilor oferite.

253 afișări
Imaginea articolului Focşaniul, ameninţat de criza gunoaielor; o parte din angajaţii de la salubritate intră în şomaj

Focşaniul, ameninţat de criza gunoaielor; o parte din angajaţii de la salubritate intră în şomaj

CUP Salubritate SA a anunţat că înregistrează pierderi de 3.356.045,68 lei din cauza refuzului majorităţii din Consiliul Local Focşani de a vota majorarea tarifelor pentru serviciile furnizate.

„Consiliul de Administraţie al CUP Salubritate SA a notificat Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Serviciul de salubrizare a localităţilor Focşani şi Goleşti în legătură cu denunţarea/redimensionarea Contractului unic de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare a localităţilor membre ale Asociaţiei, ca urmare a situaţiei economice cu care se confruntă! De asemenea, Consiliul de Administraţie al CUP Salubritate SA a aprobat propunerea de reorganizare a societăţii prin reducerea numărului de personal, cheltuieli, servicii şi i-a cerut directorului societăţii să prezinte un plan de reorganizare a societăţii. Aceste măsuri au fost dispuse ca urmare a faptului că ajustarea tarifelor serviciilor CUP Salubritatea nu a fost votată de majoritatea din Consiliul Local Focşani, fapt care a generat pierderi de 3,3 milioane lei societăţii din februarie 2021 până în prezent”, se arată într-un comunicat transmis marţi de Primăria Focşani.

Compania din subordinea Consiliului Local Focşani a solicitat o primă majorare de tarife în luna februarie 2021, când s-a lovit de refuzul majorităţii din Consiliul Local Focşani, ajustarea tarifelor fiind aprobată abia în noiembrie 2021, prin Hotărârea Consiliului Local Focşani nr. 377 din 4 noiembrie 2021.

Potrivit sursei citate, timp de nouă luni de zile societatea a înregistrat pierderi în valoare de 2.235.444,143 lei, astfel: 747.573,07 lei la activitatea de salubritate menajeră (persoane fizice şi juridice); 1.487.868,07 lei la activitatea de salubritate stradală.

„Din păcate, aprobarea după nouă luni a tarifelor activităţilor prestate de CUP Salubritate SA a fost urmată imediat de un val de creşteri semnificative a tuturor cheluielilor legate de salarizare şi producţie.
Odată cu noile modificări legislative privind majorarea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, aplicat de la 1 ianuarie 2022, precum şi explozia preţurilor la combustibili, materii prime şi materiale, energie electrică şi gaze naturale, CUP Salubritate SA a fost nevoită să solicite consilierilor locali o nouă ajustare a tarifelor.

În şedinţele Consiliului Local al Municipiului Focşani din lunile ianuarie, februarie şi martie 2022, noile tarife propuse de CUP Salubritate SA nu au fost aprobate de către consilierii care reprezintă majoritatea, situaţie care a generat noi pierderi financiare de peste 1,1 milioane lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
criză,
gunoi,
şomaj

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici