Focuri de armă la Sighetu Marmaţiei pentru reţinerea unor contrabandişti de ţigări

Poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei au tras cinci focuri de armă pentru prinderea mai multor persoane care introduceau în România colete voluminoase pline cu ţigări de contrabandă, în valoare de 94.600 lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1221 afișări
Imaginea articolului Focuri de armă la Sighetu Marmaţiei pentru reţinerea unor contrabandişti de ţigări

Focuri de armă la Sighetu Marmaţiei pentru reţinerea unor contrabandişti de ţigări (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat transmis, sâmbătă, de Poliţia de Frontieră, poliţiştii de frontieră de la SPF Sighetu Marmaţiei au observat, vineri seara, la aproximativ 10 metri de frontiera de stat, mai multe persoane care introduceau în ţară colete voluminoase. Poliţiştii au fost nevoiţi să tragă două focuri de avertisment, moment în care persoanele respective au abandonat coletele şi s-au retras pe teritoriul ucrainean. În acest caz, au fost anunţate autorităţile de frontieră din Ucraina.

La faţa locului a fost găsită o autoutilitară, înmatriculată în România, condusă de Ionuţ F., în vârstă de 22 ani, din Maramureş, care avea rolul de a prelua ţigările de contrabandî în vederea comercializării.

În zonă au fost descoperite opt colete cu 5.590 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 50.000 lei.

În cauză se fac cercetări pentru contrabandă, iar pentru că numerele de înmatriculare ale autoutilitarei aparţin unui alt autoturism, Ionuţ F. este cercetat şi pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

De asemenea, poliţiştii de frontieră au găsit, lângă frontiera de stat, pe raza localităţii Rona de Sus, alte persoane care introduceau în ţară colete cu ţigări. Şi în cazul acestora poliţiştii au tras trei focuri de armă, însă contrabandiştii, profitând de zona muntoasă şi împădurită, au fugit spre Ucraina. În cazul acestora poliţiştii au descoperit zece colete care conţineau 5.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 44.600 lei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici