Fondul de investiţii Mid Europa Partners a preluat operatorul de servicii medicale private Regina Maria

Firma de private equity Mid Europa Partners, axată pe investiţii în Europa Centrală şi de Est şi Turcia, a preluat operatorul de servicii medicale private Regina Maria, finalizarea tranzacţiei fiind aşteptată pentru ultimul trimestru al anului 2015.

723 afișări
Imaginea articolului Fondul de investiţii Mid Europa Partners a preluat operatorul de servicii medicale private Regina Maria

Fondul de investiţii Mid Europa Partners a preluat operatorul de servicii medicale private Regina Maria (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Tranzacţia este supusă aprobării anti-trust şi se aşteaptă a fi finalizată în ultimul trimestru al anului 2015", se arată într-un comunicat al Mid Europa Partners.

Regina Maria are aproximativ 300.000 de abonamente corporate şi o prezenţă naţională prin 22 de locaţii proprii din Bucureşti şi din ţară, 4 spitale, 11 laboratoare şi 5 centre de imagistică.

"Reţeaua de sănătate Regina Maria are o bază de clienţi corporate şi retail în creştere rapidă, care este deservită printr-o platformă integrată bine administrată, având acoperire naţională. Suntem nerăbdători să susţinem viitoarele investiţii pentru dezvoltare organică şi achiziţii", a declarat Nikolaus Bethlen, partener la Mid Europa şi responsabil de activităţile firmei în România.

Operatorul de servicii medicale se aăteaptă ca noii acţionari să sprijine accelerarea dezvoltării companiei.

"Expertiza cu care vine Mid Europa în domeniul serviciilor medicale va contribui la succesul proiectelor noastre", a spus directorul general al Regina Maria, Fady Chreih.

În tranzacţie au fost implicaţi din partea Mid Europa - Csanad Daniel, Tas Tobias, Albert Jelinek şi Bartosz Malecki (asociaţi şi analişti), avându-i alături pentru consiliere juridică pe avocaţii de la White & Case şi Bondoc şi Asociaţii, pe Ernst&Young pentru consiliere financiară şi Banca Comercială Română (Erste Group), în calitate de consultant M&A şi bancă finanţatoare a tranzacţiei.

Reţeaua Regina Maria este controlată de fondul de investiţii Advent International, cu 80% din acţiuni, restul de 20% fiind în posesia fondatorului reţelei, medicul Wargha Enayati.

Fondul de investiţii Mid Europa a încercat să preia Regina Maria şi în urmă cu cinci ani, când operatorul de servicii medicale, numit la momentul respectiv Centrul Medical Unirea, a fost achiziţionat de fondul de investiţii Advent. La ultima etapă de negocieri au participat Mid Europa Partners şi Advent.

Mid Europa investeşte predominant în companii cu o valoare a afacerii de 100 - 500 milioane de euro şi care necesită o investiţie de capital de 75 - 200 de milioane de euro. Fondul preia de obicei pachete majoritare, singur sau împreună cu alţi investitori.

Fondul nu are alte investiţii în România, dar a deţinut timp de doi ani o participaţie la MobiFon, operatorul reţelei de telefonie Connex (actualul Vodafone). Mid Europa a preluat participaţia la MobiFon în 2003, iar în 2004 a schimbat-o pentru acţiuni la Telesystem International Wireless. Participaţia a fost vândută în 2005 grupului britanic Vodafone.

Fondul a atras şi administrat de la înfiinţare, în 1999, circa 4,2 miliarde de euro. Firma este controlată integral de parteneri.

Mid Europa are în prezent în portofoliu şi alte afaceri din domeniul serviciilor medicale şi a deţinut Lux Med Group, cea mai mare reţea privată de sănătate din Polonia.

Regina Maria a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri netă de 55 de milioane de euro, în creştere cu 19% faţă de anul anterior, în timp ce profitul EBITDA s-a situat la 8,3 milioane de euro. Pentru acest an, compania estimează o creştere a cifrei de afaceri cu peste 20%, la 67 milioane euro, şi un EBITDA de 12 milioane euro.

Altă tranzacţie aşteptată în piaţă este cea prin care fondul de investiţii Value4Capital (V4C) ar urma să iasă din acţionariatul MedLife, cedând pachetul minoritar pe care îl controlează. Potrivit unei declaraţii din martie a preşedintelui CA al companiei, Mihai Marcu, tranzacţia ar fi urmat să se finalizeze în iulie sau august.

MedLife şi Regina Maria sunt cele mai mari companii de servicii medicale private din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici