Fost antrenor al Barcelonei, anchetat pentru abuz sexual

  • Fostul director al echipelor de juniori ale Barcelonei, Albert Benaiges, a fost acuzat că a abuzat sexual zeci de elevi la o şcoală publică unde a lucrat ca profesor de sport.
  • Ziarul catalan ARA a relatat că peste 60 de foşti elevi ai lui Benaiges l-au acuzat pe acesta de abuzat sexual.
  • Niciunul dintre foştii jucători ai Barcelonei nu s-a alăturat acuzaţiilor.
666 afișări
Imaginea articolului Fost antrenor al Barcelonei, anchetat pentru abuz sexual

Stadionul Nou Camp, simbol al Barcelonei

Fostul director al echipelor de juniori ale Barcelonei, Albert Benaiges, a fost acuzat că a abuzat sexual zeci de elevi de la o şcoală publică unde a lucrat în Barcelona, a relatat sâmbătă presa spaniolă.

Ziarul catalan ARA a relatat că peste 60 de foşti elevi ai lui Benaiges l-au acuzat pe acesta de abuzat sexual în timp ce era profesor de educaţie fizică la şcoala lor publică. ARA a precizat că Benaiges a negat orice acuzaţie.

Antrenorul Barcelonei, Xavi Hernandez, a vorbit sâmbătă, la scurt timp după ce autorităţile din nord-estul Spaniei au anunţat că au deschis o anchetă în legătură cu acuzaţiile. Hernandez a declarat că a fost "surprins" de veste.

"Nu am nicio informaţie că ar fi existat vreun fel de astfel de episoade, deşi asta nu înseamnă că nu s-au întâmplat", a declarat Xavi la o conferinţă de presă, citat de publicaţia Aljazeera.

Benaiges, acum în vârstă de 71 de ani, a fost un membru cheie al academiei de formare a tinerilor de la Barcelona în perioada 1991-2011, acesta antrenând printe cei mai buni jucători ai clubului.

După o perioadă petrecută în străinătate, Benaiges s-a întors la Barcelona anul trecut, după revenirea lui Joan Laporta la preşedinţia clubului. El a demisionat săptămâna trecută, din motive personale.

Niciunul dintre foştii jucători ai Barcelonei nu s-a alăturat acuzaţiilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici