Fost colaborator al Cristinei Verona, una dintre femeile decedate în Primăverii: Era o perfecţionistă

Peter Jansen, fost publisher al revistei Sale&Pepe, unde Cristina Verona, una dintre femeile găsite moarte în cartierul Primăverii, a fost redactor-şef, a descris-o ca pe un jurnalist "foarte profesionist şi foarte experimentat" şi o perfecţionistă, remarcând că era mai singuratică.

7098 afișări
Imaginea articolului Fost colaborator al Cristinei Verona, una dintre femeile decedate în Primăverii: Era o perfecţionistă

Fost colaborator al Cristinei Verona, una dintre femeile decedate în Primăverii: Era o perfecţionistă (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Peter Jansen a condus în 2008 compania Monden Media Group, care edita la acel moment două titluri lunare, Monden şi Sale&Pepe.

La revista de cultură gastronomică Sale&Pepe, Cristina Verona, una dintre cele două femei găsite moarte în casă, în cartierul Primăverii din Capitală, a fost redactor-şef. Aceasta funcţie, potrivit CV-ului său publicat pe site-uri de specialitate de pe internet, a fost unul dintre ultimele sale angajamente stabile.

"Am fost publisher la Sale&Pepe şi am lucrat cu Cristina 6-7 luni. Din cauza crizei, proprietarii au decis să închidă revista. Cristina era un jurnalist foarte bun şi foarte experimentat. Era un bun profesionist, adică cineva care făcea totul cu mult profesionalism", a declarat, pentru MEDIAFAX, Jansen.

El a mai spus că Verona era o persoană mai singuratică, dar că, "în felul ei", era sociabilă.

"Era o persoană ok. Cristina era o perfecţionistă şi se lucrează mai greu cu astfel de oameni. Cerea mereu 100%. Ea stătea mai singurică, nu era neapărat un team player", a mai spus Jansen.

Pe de altă parte, Alison Mutler, jurnalist Associated Press, a declarat pentru gandul.info, că Verona era o mare iubitoare de cai şi de câini, jurnalist riguros şi vorbitor a şapte limbi străine.

"O cunosc pe Cristina de 20 de ani, de când lucra la Associated Press, ea venind acolo înaintea mea", a declarat pentru Gândul.info Alison Mutler, despre fosta sa colegă. "Mi-e greu să cred ce s-a întâmplat, iar circumstanţele morţii sunt şocante. M-a derutat total această veste", mai spune jurnalista britanică.

Potrivit lui Mutler, Cristina Verona a lucrat la AP în perioada 1990 - 1993.

"Era o jurnalistă foarte riguroasă. A făcut Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine în era lui Ceauşescu şi ştia şapte limbi străine - sârbă, italiană, croată, slovacă, franceză şi engleză -, pe care le vorbea foarte bine", spune ea.

După 1993, chiar dacă nu au mai lucrat împreună la AP, cele două au ţinut legătura, Mutler fiind la curent cu parcursul profesional al Cristinei Verona - revista Elle, agenţia Graffiti BBDO, publicaţiile Rieder's Digest şi Sale&Pepe.

Despre omul Cristina Verona, Alison Mutler mărturiseşte că era "o mare iubitoare de cai, fiind proprietara unuia, şi de câini". "A suferit foarte mult când Rita, căţeaua ei de 17 ani, s-a prăpădit în urmă cu un an şi jumătate", îşi aminteşte Alison Mutler.

Cristina Verona nu avea copii şi era divorţată, dar - povesteşte Alison Mutler, "era în relaţii bune cu fostul soţ". O relaţie bună avea jurnalista şi cu mama sa, Elena Pârvulescu, deşi cele două nu locuiau împreună. Aceasta din urmă ar fi avut un apartament în cartierul bucureştean Drumul Taberei.

Pe de altă parte, reprezentanţi ai Grafitti BBDO, unde Cristina Verona a ocupat funcţia de PR Director, spun că nu mai există nimeni în actuala componenţă a echipei care să îşi amintească de ea.

"O persoană cu acest nume a lucrat la noi acum 15 ani şi numai pentru scurtă vreme. Nu îşi aminteşte nimeni de ea", au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţi ai agenţiei.

Cristina Verona (de 44 de ani) şi mama sa Elena Pârvulescu, în vârstă de 77 de ani, au fost găsite decedate, marţi seară, în cartierul Primăverii din Bucureşti. Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov a fost solicitat de către un bărbat în Bulevardul Primăverii, numărul 42, au declarat surse medicale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici