Fost director al Penitenciarului Giurgiu, judecat după ce a luat mită pentru eliberarea unui deţinut

Fostul director adjunct al Penitenciarului Giurgiu, Florin-Marian Antonescu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, după ce a luat mită 4.000 de euro, pentru a facilita eliberarea condiţionată a unui deţinut, potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

1149 afișări
Imaginea articolului Fost director al Penitenciarului Giurgiu, judecat după ce a luat mită pentru eliberarea unui deţinut

Fost director al Penitenciarului Giurgiu, judecat după ce a luat mită pentru eliberarea unui deţinut (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Florin-Marian Antonescu urmează să fie judecat pentru luare de mită. În acelaşi dosar sunt inculpaţi şi Ion Cicu, de dare de mită, şi Petruş Savelie, de complicitate la dare de mită şi complicitate la luare de mită.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, la sfârşitul lunii decembrie 2014, Antonescu, în calitate de director adjunct al Penitenciarului Giurgiu, ajutat de Savelie a primit de la Ion Cicu suma de 4.000 euro, pentru a facilita liberarea condiţionată a fiului acestuia din urmă.

În 30 decembrie 2014, ulterior primirii sumei respective, a fost întrunită comisia de liberări condiţionate din care a făcut parte şi Florin Antonescu, toţi membrii comisiei votând negativ cererea de liberare condiţionată a deţinutului, propunând totodată Judecătoriei Giurgiu amânarea cererii respective.

"Ulterior, la data de 17 februarie, instanţa de judecată a admis cererea de liberare condiţionată a deţinutului respectiv", susţin anchetatorii.

În acest dosar, procurorii au pus sechestru asigurător asupra unui imobil ce aparţine lui Antonescu.

Pentru a instrumenta acest caz, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA).

Dosarul va fi soluţionat de magistraţii Tribunalului Bucureşti cu propunerea de a se menţine măsura preventivă şi asiguratorie dispuse în cauză.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici