Fost prim-procuror din Vaslui, încarcerat după ce a fost condamnat pentru luare de mită

Fostul prim-procuror al Parchetului Judecătoriei Murgeni Ionel Daniş a fost încarcerat, miercuri, la Penitenciarul Vaslui, după ce în urmă cu o săptămână a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare sub acuzaţia de luare de mită, faptă pe care a comis-o în anul 2007.

29 afișări

Odată cu respingerea recursului de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie formulat la hotărârea dată de Curtea de Apel Ploieşti, fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Murgeni până în anul 2007, Ionel Daniş, s-a prezentat singur la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui, unde i s-au întocmit documentele necesare încarcerării.

De aici, fostul magistrat a ajuns la Penitenciarul Vaslui, unde a fost băgat în carantină pentru următoarele 21 de zile.

"Este o procedură obligatorie pe care o urmează toate persoanele private de libertate care sunt încarcerate în penitenciar. Pe perioada celor 21 de zile de carantină, o comisie specială va stabili regimul de detenţie pentru Ionel Daniş, în baza sentinţei date, dacă va fi unul semideschis sau unul închis. În funcţie de regim, se va lua şi hotărârea unde-şi va ispăşi pedeapsa”, a declarat, miercuri, pentru purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Vaslui, Nicolae Toma.

Fostul prim-procuror Ionel Daniş a fost condamnat definitiv, la sfârşitul anului trecut, de către magistraţii Curţii de Apel Ploieşti, la 12 ani de închisoare, cumulat, sub acuzaţiile de luare de mită, uz de fals în formă continuată, instigare la fals intelectual, sustragere şi distrugere de inscrisuri şi favorizarea infractorului, fiind reţinută pedeapsa cea mai mare, respectiv patru ani, cea de luare de mită.

Potrivit probelor depuse la dosar de procurorii DNA, Ionel Daniş a primit mită, la mijlocul anului 2007, suma de 500 euro de la un şofer în schimbul favorizării într-un dosar penal în care era cercetat pentru conducerea unui autovehicul sub infulenţa băuturilor alcoolice peste limita legală. De fapt, prim-procurorul Daniş l-ar fi pus pe poliţistul care l-a depistat în trafic pe şofer să modifice procesul-verbal în baza căruia i s-a întocmit şi dosarul penal astfel încât alcoolemia să iasă sub limia penală de 0,80 mg/l alcool pur în sânge. Ulterior, şoferul a făcut denunţul la DNA prin care reclama că a dat mită cei 500 de euro pentru a scăpa de acel dosar penal. Odată cu începerea cercetărilor împotriva sa, în anul 2007, de către procurorii DNA, prim-procuroul Ionel Daniş a fost suspendat din funcţie, ulterior acesta dându-şi demisia din magistratură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici