Fost procuror la Parchetul General, condamnat la 4 ani de închisoare pentru luare de mită

Fostul procuror al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), Cătălin Ceort, trimis în judecată după ce a primit 30.000 euro mită din cei 260.000 de euro ceruţi, a fost condamnat definitiv luni, la patru ani de închisoare cu executare.

2145 afișări
Imaginea articolului Fost procuror la Parchetul General, condamnat la 4 ani de închisoare pentru luare de mită

Fost procuror la Parchetul General, condamnat definitiv la 4 ani de închisoare pentru luare de mită

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins, luni, ca nefondate, atât apelul formulat de procurori, cât şi cel al lui Cătălin Ceort, astfel că acesta a rămas cu pedeapsa primită în primă instanţă, respectiv de 4 ani de închisoare cu executare. În acelaşi dosar, a fost condamnat definitiv şi avocatul suspendat Victor Ignat, la trei ani de închisoare cu suspendare.

Decizia Instanţei supreme este definitivă.

Pe 22 mai 2018, tot magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au condamnat pe fostul procuror Cătălin Ceort, de la Parchetul General, la patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, în timp ce avocatul suspendat Victor Ignat a primit trei ani de închisoare cu suspendare.

Procurorii DNA Ploieşti l-au trimis în judecată, în 2017, pe fostul procuror Cătălin Nicolae Ceort, de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, sub acuzaţia de luare de mită, acesta pretinzând 260.000 de euro de la un om de afaceri.

Potrivit DNA, în luna decembrie 2016, Cătălin Nicolae Ceort, în calitate de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Urmărire Penală şi Criminalistică, ar fi pretins suma de 260.000 de euro de la un om de afaceri (martor în cauză), cercetat pentru comiterea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani într-un dosar penal aflat în instrumentarea magistratului. În schimbul banilor, procurorul ar fi urmat să dea o soluţie favorabilă în respectivul dosar. Banii ar fi fost pretinşi prin intermediul lui Victor Ignat, avocat suspendat în cadrul Baroului Bucureşti, trimis şi el în judecată de procurorii DNA sub acuzaţia de complicitate la luare de mită.

"La data de 27 decembrie 2016, în scopul arătat mai sus, inculpatul Ignat Victor a primit de la omul de afaceri suma de 30.000 de euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante", se arată într-un comunicat al DNA, de la acea vreme.

Pe 21 aprilie 2017, Ceort a fost suspendat din funcţia de procuror de către Secţia pentru procurori a CSM, ca urmare a trimiterii sale în judecată.

Taguri:
procuror,
condamnat,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici