Fost profesor de religie, arestat pentru cămătărie şi şantaj

Un fost profesor de religie din Târgu Jiu, căruia Mitropolia Olteniei i-a retras dreptul de a mai preda după ce elevii l-au acuzat de comportament inadecvat, a fost arestat preventiv, vineri, pentru cămătărie şi şantaj, împotriva acestuia fiind depuse mai multe plângeri la Poliţie.

562 afișări
Imaginea articolului Fost profesor de religie, arestat pentru cămătărie şi şantaj

Fost profesor de religie din Târgu Jiu, arestat pentru cămătărie şi şantaj (Imagine: Shutterstock)

Ion Laurenţiu Bîcoi a fost reţinut, iniţial, joi, pentru 24 de ore, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea 300 de lei de la o persoană, banii respectivi reprezentând dobânda la un împrumut de 1.500 de lei luat anterior de la fostul profesor de religie.

Flagrantul a fost organizat de poliţiştii de la Serviciul Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Judeţene Gorj.

Bîcoi nu a recunoscut faptele de care este acuzat, însă anchetatorii i-au arătat că pe o parte dintre bancnotele pe care le avea în buzunar era inscripţionat cu cerneală fluorescentă cuvântul "camătă".

Bărbatul a fost prezentat, vineri, Judecătoriei Târgu Jiu cu propunere de arestare preventivă, iar magistraţii au emis ulterior mandat de arestare preventivă, pentru 29 de zile, pe numele fostului profesor de religie.

Surse judiciare au declarat că împotriva bărbatului au fost depuse mai multe plângeri, acesta fiind acuzat de cămătărie şi şantaj, iar anchetatorii se aşteaptă ca după arestarea suspectului numărul sesizărilor să crească.

Ion Laurenţi Bîcoi a fost până în anul 2011 profesor de religie la Colegiul Economic "Virgil Madgearu" din Târgu Jiu, unde a fost implicat într-un scandal. El a fost acuzat de elevi că le adresa cuvinte jignitoare, le vindea diferite bunuri aduse din străinătate şi nu avea un comportament adecvat meseriei de profesor.

În urma acuzaţiilor, Consiliul Eparhial din cadrul Mitropoliei Olteniei i-a restras acestuia dreptul de a mai preda religia în şcoli. Ulterior, bărbatul a contestat în instanţă această decizie.

Curtea de Apel Craiova a respins, în vara anului trecut, cererea formulată de fostul profesor de religie, decizia fiind reconfirmată anul acesta de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Directorul Colegiului Comercial "Virgil Madgearu" din Târgu Jiu, Petre Ciungu, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că nu îl miră foarte mult arestarea fostului profesor de religie, în contextul în care îi cunoaşte trecutul.

"La noi nu mai predă pentru că Mitropolia Olteniei i-a retras binecuvântarea în baza căreia putea fi profesor de religie. Această decizie ne-a şi ajutat ulterior să nu pierdem procesul prin care dumnealui contesta faptul că nu mai poate preda religia. Nu mă surprinde să aflu acum de la dumneavoastră că a făcut ce a făcut şi a ajuns unde a ajuns. Păcat că nu a învăţat nimic din problemele pe care le-a avut în trecut", a precizat directorul Petre Ciungu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici