Fost şef al Poliţiei Buhuşi, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare după ce a primit şapte uşi de lemn

Fostul şef al Poliţiei Buhuşi Mihai Tănasă a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă, după ce a cerut şi a primit de la un denunţător şapte uşi din lemn pentru a interveni pe lângă un executor judecătoresc, Sentinţa nu este definitivă.

272 afișări
Imaginea articolului Fost şef al Poliţiei Buhuşi, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare după ce a primit şapte uşi de lemn

Fost şef al Poliţiei Buhuşi, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare după ce a primit şapte uşi de lemn

Tribunalul Bacău l-a condamnat pe fostul şef al Poliţiei Buhuşi Mihai Tănasă la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru trafic de influenţă, într-un dosar instrumentat de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), în urma unui denunţ făcut de un om de afaceri care i-ar fi oferit diverse bunuri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Totodată, magistraţii au dispus confiscarea de la ofiţerul de poliţie a sumei de 9.550 de lei, reprezentând contravaloarea a şapte uşi şi a altor bunuri.

Sentinţa dată de Tribunalul Bacău nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

În luna mai a acestui an, fostul şef al Poliţiei orăşeneşti Buhuşi Mihai Tănasă a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru trafic de influenţă, după ce ar fi solicitat şi primit de la un denunţător şapte uşi din lemn pentru a interveni pe lângă un executor judecătoresc pentru reeşalonarea unei datorii.

Potrivit procurorilor DNA - Serviciul Teritorial Bacău, comisarul Mihai Tănasă, în calitate de şef interimar al Poliţiei Buhuşi în anul 2013, a solicitat şi a primit de la o persoană, martor denunţător în acest caz, prestarea unor servicii în schimbul intervenţiei pe lângă un executor judecătoresc.

Anchetatorii arătau în rechizitoriu că ofiţerul de poliţie a primit şapte uşi din lemn, în valoare de 7.000 de lei, confecţionate de denunţător.

În plus, comisarul Mihai Tănasă ar fi beneficiat şi de servicii adiacente activităţilor de tăiere şi prelucrare a lemnului, evaluate la 2.300 de lei.

"În schimbul acestor servicii, inculpatul a promis că va interveni pe lângă un executor judecătoresc învestit cu executarea silită a unui bun imobil ce aparţinea denunţătorului, pentru crearea unei situaţii favorabile în procedura executării, respectiv reeşalonarea datoriei de 27.800 de euro garantată cu imobilul respectiv", se arăta în rechizitoriu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici