Fost vicepreşedinte al CJ Bihor, trimis în judecată pentru obţinere de foloase necuvenite

Fostul vicepreşedinte al CJ Bihor Dumitru Voloşeniuc a fost trimis în judecată de către procurorii DNA Oradea, fiind acuzat că s-ar fi ocupat şi de afaceri în timpul mandatului, obţinând foloase necuvenite de peste 235.000 de lei, astfel că a fost pus sechestru pe bunurile inculpatului.

100 afișări
Imaginea articolului Fost vicepreşedinte al CJ Bihor, trimis în judecată pentru obţinere de foloase necuvenite

Fost vicepreşedinte al CJ Bihor, trimis în judecată pentru obţinere de foloase necuvenite (Foto: Shutterstock)

Potrivit unui comunicat de presă remis, vineri, de DNA, procurorii Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a fostului vicepreşedinte al CJ Bihor Dumitru Voloşeniuc, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În rechizitoriul întocmit, procurorii arată că, în perioada iunie 2008 - iunie 2012, Dumitru Voloşeniuc, în calitate de vicepreşedinte al CJ Bihor, "a reprezentat, în fapt, a negociat şi semnat personal acte şi documente (constând în facturi fiscale, comenzi comerciale sau contracte şi tranzacţii comerciale) şi a efectuat, ca reprezentant al unei societăţi comerciale, operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, pe relaţia cu mai multe societăţi comerciale, comportându-se ca un administrator de fapt al societăţii, în scopul obţinerii unui folos necuvenit pentru sine sau pentru altul".

Procurorii spun că Voloşeniuc nu a menţionat în declaraţia de avere faptul că deţinea părţi sociale la firme.

"Cu ocazia completării şi depunerii declaraţiilor de avere, aferente anilor 2008 - 2012, obligatorii pentru funcţia de demnitate publică îndeplinită, a declarat necorespunzător adevărului situaţia privind deţinerea unor părţi sociale la societăţi comerciale de către titularul declaraţiei şi membrii familiei sale", arată comunicatul DNA.

Procurorii au dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra bunurilor imobile şi mobile ale lui Dumitru Voloşeniuc, "până la concurenţa sumei de 238.650 lei, reprezentând folosul necuvenit obţinut pentru societatea respectivă din activitatea infracţională desfăşurată de inculpat".

Voloşeniuc este acuzat de efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană, dar şi de fals în declaraţii în formă continuată.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bihor, cu propunerea de a se menţine măsura asiguratorie luată în cauză.

Dumitru Voloşeniuc nu a putut fi contactat până la ora transmiterii acestei ştiri, pentru a oferi un punct de vedere.

Voloşeniuc a fost pus sub acuzare, în noiembrie 2014, şi pentru conflict de interese, după ce, în calitate de director al Administraţiei Bazinale de Ape Crişuri Oradea, îşi angajase fratele, Dragoş Voloşeniuc, în instituţie, ca inginer.

Dumitru Voloşeniuc a fost consilier judeţean în CJ Bihor, fiind ales în 2012 pe lista USL ca reprezentant al PNL Bihor, şi tot din 2012 a condus Administraţia Bazinală de Ape Crişuri, ca director executiv, până în 2014. În perioada 2008-2012, Dumitru Voloşeniuc a fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, tot ca membru al PNL Bihor.

În 9 iunie 2015, Voloşeniuc anunţa, printr-un comunicat de presă, că demisionează din funcţia de consilier judeţean, dar şi din cea de membru al PNL Bihor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici