Fosta iubită a lui Nichita susţine că edilul ar fi încercat să o violeze în sediul Primăriei Iaşi

Adina Samson, fosta iubită a primarului suspendat al Iaşiului Gheorghe Nichita, audiată marţi la DNA Iaşi, susţine în plângerea penală depusă împotriva edilului în urmă cu o lună că acesta ar fi supus-o mai multor agresiuni fizice şi psihice şi chiar ar fi încercat să o violeze în sediul primăriei.

1222 afișări
Imaginea articolului Fosta iubită a lui Nichita susţine că edilul ar fi încercat să o violeze în sediul Primăriei Iaşi

Gheorghe Nichita (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

Adina Samson arată în plângerea penală depusă, în urmă cu o lună, la DNA împotriva primarului Gheorghe Nichita că edilul a supus-o de-a lungul anilor mai multor agresiuni de natură fizică şi psihică, încercând chiar să o violeze în sediul primăriei.

”În 9 octombrie 2014, aflându-mă în biroul său din Palatul Roznovanu (n.r. - unde se află sediul Primăriei Iaşi), Gheorghe Nichita a vrut să mă violeze, însă eu am refuzat şi m-am smuls din braţele sale, acesta reproşându-mi: «Nu mă repezi, hai, dă-mi cu ceva în cap», apoi continuând «am apucături animalice, tot ce faci tu e rău»“, a precizat Adina Samson în plângere.

Fosta iubită a lui Nichita mai susţine, în documentul citat, că edilul a început presiunile şi avansurile faţă de ea imediat după ce a fost angajată în primărie, acesta folosindu-se de ”ascendenţa sa profesională, pe linie ierarhică“.

Adina Samson precizează în plângere că iniţial a respins avansurile primarului, întrucât ştia că acesta este căsătorit şi pentru că între ea si el este o diferenţă mare de vârstă, însă în cele din urmă a cedat sperând că astfel presiunile asupra ei vor înceta.

”Folosindu-se de ascendenţa sa profesională pe linie ierarhică asupra mea, primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, a demarat o amplă acţiune de încercare de seducere a subsemnatei, în scopul determinării mele să iniţiez o relaţie amoroasă cu el. (...) Din acel moment viaţa mea a devenit un calvar greu de suportat, Gheorghe Nichita având un comportament extrem de agresiv la nivel fizic şi verbal“, se arată în plângerea penală depusă la DNA.

Ea mai arată că ar fi fost pălmuită de către primarul Nichita în iulie 2014, în timp ce se aflau într-un apartament deţinut de edil pe un alt nume, în cartierul Podu de Fier din Iaşi, dar şi că edilul i-ar fi spus că o va ”distruge“ şi că acesta va fi ”unicul” său scop în viaţă până când moartea îi va despărţi.

Adina Samson a ataşat la plângerea penală mai multe întregistrări audio.

Alexandru Chiciu, unul dintre avocaţii lui Gheorghe Nichita, a declarat presei că plângerile fostei iubite a primarului par a se suprapune cu termenele pe care acesta le are în instanţă.

”Constatăm cu regret că de fiecare dată când domnul Nichita are termene la DNA, probabil doamna Samson, probabil avocatul acesteia ies cu ştiri despre evoluţia acestui dosar. Regretul este cu atât mai mare cu cât această plângere a fost depusă acum trei săptămâni. Dacă doamna Samson avea de făcut plângeri, trebuia să le facă pe toate odată, iar faptul că încă le mai face este o dovadă de disperare“, a precizat el.

Adina Samsom a fost audiată, marţi, timp de cinci ore la DNA Iaşi, ea povestind cu lux de amănunte că a fost ameninţată, hărţuită sexual şi chiar lovită de edilul ieşean.

Potrivit avocatului femeii, Dragomir Tomaşeschi, procurorii au chemat-o pentru a da declaraţii privind plângerea penală depusă de aceasta la DNA, în urmă cu o lună.

”În urmă cu o lună, Adina Samson a formulat o plângere penală la DNA împotriva lui Nichita, pentru ameninţare, hărţuire sexuală şi chiar lovire. Azi (marţi - n.r.), ea le-a povestit procurorilor, cu lux de amănunte, suferinţele emoţionale şi chiar fizice prin care a trecut. A fost o declaraţie lungă, totul a durat cinci ore”, declara avocatul Dragomir Tomaşeschi.

Tot marţi, au fost audiaţi la Iaşi de către procurorii DNA Bucureşti mai mulţi funcţionari ai primăriei ieşene, între care secretara primarului Gheorghe Nichita, dar şi câţiva şefi din primărie şi de la Poliţia Locală.

Primarul Gheorghe Nichita se află în arest la domiciliu din 8 mai, în dosarul în care este acuzat că ar fi apelat la angajaţii Poliţiei Locale ca să-şi urmărească fosta iubită.

Primarul municipiului Iaşi a fost suspendat din funcţie în 22 mai, printr-un ordin emis de prefectul judeţului.

În acelaşi dosar sunt cercetaţi, sub control judiciar, Liviu Hliboceanu, şeful Poliţiei Locale Iaşi, şi Ştefan Avîrvarei, şef serviciu în aceeaşi instituţie.

Gheorghe Nichita este suspectat în acest dosar că îi folosea pe angajaţii Poliţiei Locale Iaşi, instituţie subordonată primăriei, să supravegheze anumite persoane, iar directorul Poliţiei Locale îl ţinea la curent cu toate detaliile legate de persoanele urmărite.

Procurorii DNA au dispus, pe 1 mai, începerea acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a primarului Gheorghe Nichita, pentru instigare la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii care nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată (cinci acte materiale), abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, acces ilegal la un sistem informatic şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Alături de el au fost reţinuţi atunci directorul general al Poliţiei Locale Iaşi, Liviu Hliboceanu, pentru folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată (3 acte materiale) şi abuz în serviciu, şi Ştefan Avîrvarei, şef servicu în cadrul Poliţiei Locale, pentru folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, complicitate la abuz în serviciu, abuz în serviciu, acces ilegal la un sistem informatic şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Adina Samson, şef de serviciu în Primăria Iaşi, cu care edilul Gheorghe Nichita a avut o relaţie de câţiva ani, l-ar fi denunţat pe acesta după ce el i-ar fi pus pe poliţiştii locali să o urmărească.

Gheorghe Nichita s-ar fi folosit inclusiv de clanul Cordunenilor, pe lângă angajaţi ai Poliţiei Locale şi ai altor instituţii din Primărie, pentru a-şi urmări iubita şi a ameninţa un bărbat cu care s-a întâlnit aceasta la un moment dat, potrivit unor documente ale anchetatorilor.

În 7 mai, Gheorghe Nichita a anunţat, printr-un comunicat de presă, că s-a autosuspendat din funcţia de vicepreşedinte PSD la nivel naţional, dar şi din cea de preşedinte al PSD Iaşi. Nichita a precizat că până la clarificarea situaţiei sale juridice atribuţiile de preşedinte al PSD Iaşi au fost preluate de către Victorel Lupu, prim-vicepreşedinte al organizaţiei judeţene PSD Iaşi.

Gheorghe Nichita este primar al Iaşiului din anul 2003, iar din iulie 2000 este membru PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici