Foştii directori ai Apa Nova Bruno Roche şi Laurent Lalague, citaţi pentru audieri la DNA Ploieşti

Foştii directori ai Apa Nova Bruno Roche şi Laurent Lalague au fost citaţi să se prezinte, miercuri, la DNA Ploieşti, pentru a fi audiaţi în calitate de suspecţi, fiind acuzaţi de cumpărare de influenţă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

620 afișări
Imaginea articolului Foştii directori ai Apa Nova Bruno Roche şi Laurent Lalague, citaţi pentru audieri la DNA Ploieşti

Foştii directori ai Apa Nova Bruno Roche şi Laurent Lalague, citaţi pentru audieri la DNA Ploieşti

Conform unor surse judiciare, cetăţenii francezi Bruno Roche şi Laurent Lalague sunt puşi sub acuzare în dosarul Apa Nova Bucureşti, alături de Costin Berevoianu, Vlad Moisescu şi Ovidiu Semenescu.

Roche şi Lalague, care de-a lungul anilor au deţinut funcţii de conducere în cadrul companiei Apa Nova, iar în prezent Bruno Roche este membru în Consiliul de Administraţie al companiei, sunt suspectaţi de cumpărare de influenţă, afirmă sursele citate.

Numele celor doi apar în documentele întocmite de DNA în dosarul Apa Nova, procurorii susţinând că Roche era titularul unor conturi din care făcea plăţi speciale pentru contractele cu firmele altor suspecţi din acest dosar.

Conform unor surse judiciare, Laurent Lalague şi-a trimis la DNA avocaţii, cărora procurorii le-au adus la cunoştinţă acuzaţiile şi faptul că doresc să îi ia declaraţii clientului lor, iar în cursul zilei la DNA Ploieşti este aşteptat Bruno Roche.

Costin Berevoianu, fostul consilier al primarului suspendat Sorin Oprescu, fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu şi omul de afaceri Ovidiu Semenescu au fost reţinuţi, în 24 septembrie, de DNA Ploieşti în dosarul de corupţie în care este vizată compania Apa Nova, iar ulterior instanţa a decis să fie cercetaţi sub control judiciar.

În 24 septembrie, procurorii DNA Ploieşti au ridicat documente de la Apa Nova, Primăria Sectorului 1 şi Primăria Capitalei, într-un dosar care vizează fapte de corupţie ce ar fi fost comise de persoane din conducerea societăţii. De asemenea, anchetatorii au făcut percheziţii şi la cinci locuinţe şi sedii de firme care au legătură cu faptele vizate. O zi mai târziu, procurorii DNA Ploieşti au ridicat documente şi de la sediul Apa Nova Ploieşti, care are contract cu autorităţile din municipiu.

Procurorii arată că, în perioada 2008-2015, Semenescu, Moisescu şi Berevoianu şi-au traficat influenţa pe care o aveau la reprezentanţii unor instituţii publice din România (în principal, la Primăria Generală, Consiliul General ale municipiului Bucureşti, Primăria şi Consiliul Local ale Sectorului 1 Bucureşti) în beneficiul agenţilor economici care fac parte dintr-un grup de firme străin, obţinând în schimb de la reprezentanţii acestora sume importante de bani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici