Fostul deputat Ioan Cindrea, judecat pentru că şi-a angajat soţia la biroul său parlamentar

Fostul deputat Ioan Cindrea a fost trimis în judecată, vineri, de Parchetul instanţei supreme, pentru că şi-a angajat soţia la biroul său parlamentar, aceasta obţinând astfel peste 35.000 de lei.

146 afișări
Imaginea articolului Fostul deputat Ioan Cindrea, judecat pentru că şi-a angajat soţia la biroul său parlamentar

Ioan Cindrea (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/ Mediafax Foto)

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) informează că au fost finalizate cercetările în cazul lui Cindrea şi s-a dispus trimiterea în judecată a acestuia, pentru conflict de interese.

În rechizitoriu se arată că Ioan Cindrea, în perioada octombrie 2009 - februarie 2011, în calitate de deputat, a propus angajarea soţiei sale în cadrul biroului său parlamentar şi a avizat contractul individual de muncă încheiat cu aceasta, contract în baza căruia s-a realizat în mod direct un folos material pentru aceasta în cuantum total de 35.061 lei, sumă plătită din bugetul Camerei Deputaţilor.

Dosarul va fi judecat de instanţa supremă.

Ioan Cindrea a avut trei mandate consecutive de parlamentar, între 2000 şi 2012.

În prezent, Ioan Cindrea este preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu, fiind ales la scrutinul din 2012.

Totodată, Cindrea este lider al organizaţiei judeţene a PSD Sibiu din anul 1996.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Sibiu, Radu Nechit, a declarat corespondentului MEDIAFAX că Ioan Cindrea nu face "niciun fel de comentariu" referitor la trimiterea sa în judecată.

Soţia lui Ioan Cindrea, Amalia, pe care politicianul este acuzat ca ar fi angajat-o la cabinetul parlamentar pe durata mandatului său de deputat, conduce Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Sibiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici