Fostul deputat Mihai Banu a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă

Fostul deputat Mihai Banu a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă, alători de oamenii de afaceri Dorinel Ursărescu şi Ion Rotaru. Fostul parlamentar este în prezent în detenţie, fiind condamnat anterior, într-o altă cauză, la trei ani de închisoare cu executare.

513 afișări
Imaginea articolului Fostul deputat Mihai Banu a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă

Fostul deputat Mihai Banu a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă

"În perioada iulie 2010 - noiembrie 2011, inculpatul Banu Mihai, în calitate de deputat în Parlamentul României, a pretins şi primit pentru partidul din care făcea parte, prin intermediul unei societăţi comerciale, de la ceilalţi doi inculpaţi, suma totală de 1.264.000 lei ( 824.000 lei de la Ursărescu Dorinel şi 440.000 lei de la Rotaru Ion)", transmite DNA într-un comunicat de presă.

Potrivit procurorilor, fostul parlamentar ar fi urmat "să-şi exercite influenţa asupra reprezentanţilor unei societăţi comerciale, astfel încât aceasta să subcontracteze lucrările de îndiguire a râului Siret pe tronsonul Rotunda – Buruieneşti, comuna Doljeşti, judeţul Neamţ, firmelor administrate de inculpaţii Ursărescu Dorinel şi Rotaru Ion".

"Banu Mihai a mai solicitat contractantului ca o parte din sumele datorate subcontractorilor să fie achitate prin bilete la ordin, a căror valoare a fost încasată, în cele din urmă, de către inculpatul Banu Mihai. Pentru a exista o justificare legală a circuitului banilor, la solicitarea inculpatului Banu Mihai, între cele două societăţi subcontractoare şi firma care i-a remis contravaloarea biletelor la ordin au fost încheiate mai multe contracte de prestări servicii fictive", mai spune DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bacău.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici