Fostul deputat Pal Arpad, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese

Fostul deputat UDMR Pal Arpad a fost condamnat de ICCJ la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul în care este acuzat de conflict de interese, pentru că şi-a angajat fiica la biroul parlamentar, instanţa dispunând ca acesta să aibă interdicţie zece ani să mai ocupe o funcţie publică.

221 afișări
Imaginea articolului Fostul deputat Pal Arpad, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese

Fostul deputat Pal Arpad, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese (Imagine: Shutterstock)

"Interzice inculpatului dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie publică implicând exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru savârşirea infracţiunii, pe o durată de 10 ani", potrivit deciziei instanţei supreme.

Fostul deputat Pal Arpad va avea un termen de încercare de şapte ani, conform deciziei instanţei supreme.

Hotărârea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu este definitivă, aceasta putând fi contestată cu apel.

Pal Arpad a fost trimis în judecată în 8 august, de procurorii Parchetului instanţei supeme, care l-au acuzat că, în mandatul de deputat (2008-2012), a propus angajarea fiicei sale, Katalin Pal, în cadrul Biroului său Parlamentar din Circumscripţia electorală nr. 21 Harghita şi a avizat contractele individuale de muncă încheiate cu aceasta în 2008 şi, respectiv, 2009. În baza acestor contracte, Katalin Pal a câştigat 35.221 de lei, sumă plătită din bugetul Camerei Deputaţilor.

Dosarul a fost deschis în urma sesizării Agenţiei Naţionale de Integritate, care în noiembrie 2011 anunţa că deputatul UDMR Pal Arpad a fost în conflict de interese.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici