Florin Adrian Secureanu, fostul director al Spitalului Malaxa din Capitală, a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie

Fostul director al Spitalului „Nicolae Malaxa” din Capitală, Florin Adrian Secureanu, acuzat de fapte de corupţie, a fost trimis în judecată de DNA.

445 afișări
Imaginea articolului Florin Adrian Secureanu, fostul director al Spitalului Malaxa din Capitală, a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie

Florin Adrian Secureanu, fost director al Spitalului „Nicole Malaxa”, este acuzat de cinci infracţiuni de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (din care două săvârşite în formă continuată), potrivit unui comunicat transmis, mrţi, de DNA.

În rechizitoriul întocmit, procurorii spun că Secureanu şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu prevăzute de legislaţia primară în sensul că, în calitate de manager al Spitalului Clinic „Nicolae Malaxa” din Bucureşti şi ordonator de credite, ar fi dispus, în perioada 2009 - 2016, efectuarea unor plăţi în cuantum total de 648.193 lei din fondurile unităţii sanitare către mai multe societăţi comerciale, printre care şi cele administrate de încă un inculpat din acest dosar.

Concret, banii respectivi ar fi fost achitaţi atât în contextul unor operaţiuni comerciale care nu s-au derulat în realitate (privind achiziţia unor produse şi servicii destinate unităţii medicale) cât şi pentru bunuri achiziţionate la preţuri şi de şase ori mai mare faţă de cele de achiziţie.

Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa” din Bucureşti s-a constituit parte civilă cu suma de 648.193,27 lei.

A fost instituit măsura sechestrului asigurător asupra unor bunuri imobile ce aparţin fostului director de la „Malaxa”.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Nu este singurul dosar trimis în judecată pe numele lui Florin – Adrian Secureanu. El a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru săvârşirea unor infracţiuni de luare de mită şi delapidare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici