Fostul director al Spitalului Malaxa, Florin Secureanu, acuzat de sustragere repetată de bani din casieria unităţii medicale, va fi plasat în arest la domiciliu

Fostul manager al Spitalului Malaxa, Florin Secureanu, va fi plasat în arest la domiciliu, în urma unei decizii definitive a Curţii de Apel Bucureşti.

130 afișări
Imaginea articolului Fostul director al Spitalului Malaxa, Florin Secureanu, acuzat de sustragere repetată de bani din casieria unităţii medicale, va fi plasat în arest la domiciliu

Fostul director al Spitalului Malaxa, Florin Secureanu, acuzat de sustragere repetată de bani din casieria unităţii medicale, va fi plasat în arest la domiciliu (Imagine: Alexandru Dobre/ Mediafax Foto)

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins ca nefondată contestaţia procurorilor la decizia Tribunalului Bucureşti, care a hotărât plasarea lui Florin Secureanu în arest la domiciliu.

Hotărârea Curţii de Apel Bucureşti este definitivă. Astfel, fostul manager al Spitalului malaxa, arestat preventiv din decembrie 2016, va fi plasat în arest la domiciliu.

Florin Secureanu a recunoscut, luni, în faţa magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti acuzaţiile procurorilor, precizând că este dispus să acopere prejudiciul, ca semn de bună credinţă.

"Vă aduc la cunoştinţă că regret şi recunosc faptele care mi se impută. La ultima întâlnire cu procurorii, am recunoscut absolut toate acuzaţiile. Am dorit ca această mărturisire a mea să fie după ce s-au terminat expertizele. Am recunoscut absolut tot ce mi s-a adus la cunoştinţă, fapte pe care le regret. Problemele de sănătate sunt agravate, am probleme pulmonare, iar programările sunt îngreunate în arest, greutăţi care au dus la amânarea tratamentului pe care trebuia să îl fac. Am o lucrare de stomatologie care a rămas neterminată, ar putea crea o stare septicemică", a declarat Florin Secureanu în faţa judecătorilor.

Fostul director al Spitalului Malaxa a mai precizat că impactul media a fost mult exagerat în cazul său.

"De asemenea, doresc să acopăr din prejudiciu. Unul dintre vecini ar vrea să cumpere un imobil de sub sechestru, în condiţiile trecute de domnii procurori. Aş dori să îmi demonstrez astfel buna credinţă faţă de faptele comise. Dacă hotărâţi menţinerea arestului la domiciliu, aş dori să vă informez că nu vreau să locuiesc la adresa din buletin, este un imobil în construcţie pe care vreau să îl scot la vânzare", a mai spus Secureanu.

Pe 10 decembrie 2016, fostul manager al Spitalului Malaxa a fost arestat preventiv, fiind acuzat că în perioada 2009-2016 "a pus în aplicare o schemă prin care sustrăgea repetat (aproape zilnic) sume de bani din casieria spitalului", prejudiciul fiind de aproape două milioane lei.

Totodată, în perioada 20 mai 2011 – noiembrie 2016, Secureanu ar fi cerut în mod repetat unei firme care avea atribuite contracte de achiziţie directă cu spitalul să îi plătească o serie de deplasări pe care el şi apropiaţi ai săi le făceau în străinătate şi în ţară, societatea plătind 470 de deplasări ale acestuia şi ale apropiaţilor săi, în valoare de 801.138 lei.

"Serviciile turistice de care a beneficiat managerul spitalului şi apropiaţii săi, plătite de societatea care avea contracte cu spitalul, au constat în achiziţionarea de bilete avion, cazare, închirieri auto, mic dejun, etc. Destinaţiile au fost variate, atât în Europa, America, Asia, cât şi în România", precizau procurorii.

Florin Secureanu a deţinut funcţia de manager al spitalului clinic Nicolae Malaxa din Bucureşti în perioada 2007- noiembrie 2016, fiind numit în funcţie de către Primăria Municipiului Bucureşti, autoritate publică în subordinea căreia se află spitalul. Pe 26 noiembrie 2016, el a fost demis, tot prin decizie a Primăriei Capitalei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici