Fostul europarlamentar Petru Luhan, trimis în judecată pentru deconturi false de 50.000 euro la Parlamentul European

Fostul europarlamentar PDL Petru Luhan a fost trimis marţi în judecată de procurorii anticorupţie pentru deconturi de peste 50.000 de euro pe care le-a făcut la Parlamentul European, pentru care a oferit documente false, transmite DNA într-un comunicat remis marţi MEDIAFAX:

3049 afișări
Imaginea articolului Fostul europarlamentar Petru Luhan, trimis în judecată pentru deconturi false de 50.000 euro la Parlamentul European

Fostul europarlamentar Petru Luhan, trimis în judecată pentru deconturi false de 50.000 euro la Parlamentul European

Petru Constantin Luhan, fost membru în Parlamentul European, este acuzat de procurorii DNA de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente false, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, transmite DNA.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 17 martie 2010 - 6 martie 2012, Petru Constantin Luhan, în calitatea menţionată mai sus, cu rea-credinţă, a depus la Parlamentul European 37 de cereri false prin care a solicitat rambursarea unor cheltuieli de transport.

La cererile respective, Luhan a ataşat mai multe documente justificative, adică facturi fiscale, chitanţe, bonuri de combustibil false, prin care şi-a supraevaluat costurile unor bilete de avion şi s-au atestat deplasări cu autoturismul între localitatea sa de domiciliu şi Strasbourg sau Bruxelles, deplasări care, în realitate, erau efectuate cu avionul.

În urma acestor deconturi, Luhan a obţinut de la Parlamentul European 50.368 euro, spun procurorii DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici