Fostul liderul PSD Brăila, Bunea Stancu, eliberat din închisoare după mai puţin de două luni de la condamnare

Fostul lider al PSD Brăila şi preşedinte al Consiliului Judeţean, Gheorghe Bunea Stancu, a fost eliberat din închisoare, vineri, după ce a ispăşit aproape două luni din condamnarea de 3 ani şi 8 luni, în urma deciziei Tribunalul Galaţi de a respinge contestaţia DNA.

2876 afișări
Imaginea articolului Fostul liderul PSD Brăila, Bunea Stancu, eliberat din închisoare după mai puţin de două luni de la condamnare

Fostul liderul PSD Brăila, Bunea Stancu, eliberat din închisoare după mai puţin de două luni de la condamnare

Decizia Judecătoriei Galaţi de eliberare condiţionată a lui Bunea Stancu a fost anunţată în luna iulie, iar procurorii DNA au contestat-o.

Ulterior, magistraţii Tribunalului Galaţi au respins şi ei contestaţia DNA, menţinând decizia Judecătoriei, astfel încât Gheorghe Bunea Stancu a putut fi eliberat, vineri, din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, acolo unde îşi ispăşea pedeapsa.

În urma acestei condamnări, fostul lider PSD Brăila a stat în închisoare doar o lună şi trei săptămâni.

Gheorghe Bunea Stancu a fost găsit vinovat într-un dosar de abuz în serviciu şi conflict de interese.

Procurorii au stabilit că Bunea Stancu, în calitate de preşedinte al CJ Brăila, a obţinut foloase patrimoniale necuvenite pentru două cluburi sportive, constând în folosirea gratuită timp de cinci ani a unui autoturism şi încasarea de către acestea a sumei totale de 7.492.000 lei. Totul s-a întâmplat între anii 2006-2012, perioadă în care fostul preşedinte CJ era acţionar majoritar al unei societăţii comerciale, care printr-un intermediar, avea calitatea de asociat la unul dintre cluburi şi de membru fondator la celălalt club sportiv. Judecătorii au decis să-l achite pe Gheorghe Bunea Stancu pentru infracţiunea de abuz în serviciu, dar l-au condamnat pentru conflict de interese în formă continuată.

Gheorghe Bunea Stancu nu este la prima condamnare. În anul 2015 el a primit trei ani de închisoare cu executare în dosarul Mită la PSD. Bunea Stancu a fost încarcerat la Penitenciarul Focşani şi a fost eliberat condiţionat în 2016.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici