Fostul ministru al Apărării Victor Babiuc va fi eliberat condiţionat din Penitenciarul Găeşti

Fostul ministru al Apărării Victor Babiuc, condamnat la doi ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri Becali - MApN, va fi eliberat condiţionat din Penitenciarul Găeşti, după ce, vineri, Tribunalul Dâmboviţa a respins recursul procurorilor DNA în cazul său.

572 afișări
Imaginea articolului Fostul ministru al Apărării Victor Babiuc va fi eliberat condiţionat din Penitenciarul Găeşti

Victor Babiuc (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Tribunalul Dâmboviţa a respins, vineri, recursul procurorilor anticorupţie în cazul fostului ministru al Apărării Victor Babiuc, astfel că acesta urmează să fie eliberat condiţionat în cursul acestei zile din Penitenciarul Găeşti, după ce a executat o treime din pedeapsă.

Magistraţii dâmboviţeni au menţinut astfel sentinţa pronunţată în 19 decembrie 2013 de Judecătoria Găeşti, care admisese cererea de eliberare condiţionată a lui Victor Babiuc.

Decizia de vineri a Tribunalului Dâmboviţa este definitivă.

La sfârşitul anului trecut, procurorii DNA au contestat decizia de eliberare condiţionată a lui Victor Babiuc, luată de Judecătoria Găeşti, astfel că acesta a rămas încarcerat până la judecarea recursului la Tribunalul Dâmboviţa.

În 19 decembrie 2013, Judecătoria Găeşti a stabilit că fostul ministru al Apărării Victor Babiuc poate fi eliberat condiţionat.

Imediat după decizia Judecătoriei, procurorii Parchetului Judecătoriei Găeşti nu au declarat recurs şi nu au contestat nici ulterior admiterea cererii de eliberare condiţionată, însă procurorii anticorupţie au transmis instanţei cererea de recurs, care a fost înregistrată la sfârşitul anului trecut.

Solicitarea de eliberare condiţionată formulată de Victor Babiuc a fost înaintată instanţei în condiţiile în care Babiuc are 75 de ani, iar Codul penal prevede ca bărbaţii condamnaţi în vârstă de cel puţin 60 de ani pot fi eliberaţi condiţionat după executarea unei treimi din durata pedepsei, în cazul în care au primit o pedeapsă de cel mult zece ani.

Victor Babiuc, condamnat la doi ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri Becali - MApN, a fost întemniţat în 21 mai 2013, el fiind încarcerat mai întâi la Penitenciarul Rahova, apoi transferat la Jilava şi, ulterior, la Penitenciarul Găeşti.

În iulie 2013, instanţa a decis că fostul ministru al Apărării poate executa pedeapsa în regim deschis.

Alături de Babiuc, în dosarul schimbului de terenuri au fost condamnaţi de instanţa supremă, în 20 mai 2013, finanţatorul Stelei, Gigi Becali, şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici